Kovan İçin İyi Olmayan Arı İçin de İyi Olmaz Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek kovan için iyi olmayan arı için de iyi olmaz sözü ile ilgili kompozisyon yazarken kısaca fikir edinebilirsiniz.

Arılar kovanda yaşamaktadır. Bal yapmak için kovandan çıkar, kırlarda gezer dolaşır, çiçeklerin polenlerini toplar ve işi bittikten sonra tekrar kovana döner. Yani arı kovanı arıların barındığı bir yuva gibidir. Kovana zarar verecek olan her şey arılar için de ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. İnsan hayatı açısından insanların içinde yaşadığı toprakların güvenliği, sıcak yuvasının sağlam olması önemlidir. Dışarıdan gelen herhangi bir olumsuzluk bize de yansıyacaktır.

Mesela bir ülkeyi arı kovanına benzetirsek ülkenin başına gelecek bir felaket o ülkede yaşayan herkesi bir şekilde olumsuz etkileyecektir. Dışarıdan gelebilecek olan  herhangi bir tehlike o ülke vatandaşlarının hepsine olumsuz anlamda etki eder. Ülke için kovan benzetmesi yapmıştık. Bir ülkenin vatandaşları da kovanda yaşayan atılar gibidir. Yine bir başka örnek verirsek her ailenin barındığı, içinde yaşadığı bir evi var. Bu ev kovan gibidir, içinde yaşayan insanlar da arıdır. O evin başına gelen herhangi bir olumsuzluk ev halkının tamamı için de iyi olmaz. Dolayısıyla hayatımızı sürdürdüğümüz, yaşadığımız yer için iyi olmayan bir şey doğrudan bizi de etkiler. Burada bir güvenlik meselesi anlatılmak istenmiştir.

Sonuç olarak arı kovanı genel anlamlı, içinde hayatını sürdüren arı özel anlamlı bir durum için kullanılır. Kovan için zarar verici olan her şey arıların da ölmesine, zarar görmesine neden olacaktır. Mesela bir yangın çıksa kovan yanarsa arılar hepten telef olur. İşte bu örneklere baktığımızda içinde yaşadığımız coğrafya, ülke veya evimizi bizi dış tehditlere karşı koruyan güvenli bir kalkana benzer. Bu bizi çevreleyen ve hayatımızı devam ettirmemiz için hayati öneme sahip olan korunaklı değerlerimizin başına bir şey gelmesi bizi tehlikeye atar. O yüzden ülkemizi, evimizi güçlendirmek gelebilecek tehlikelere karşı korunaklı hale getirmek gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski