Ülkemizdeki tarihî zenginlikleri ve doğal güzellikleri diğer ülkelerde yaşayan insanlara duyurmak için yapılması gerekenler hakkında defterinize bilgilendirici bir metin yazınız.

Bu bölümde inceleyip ödeviniz için fikir alacağınız metnin etkinliği: Ülkemizdeki tarihî zenginlikleri ve doğal güzellikleri diğer ülkelerde yaşayan insanlara duyurmak için yapılması gerekenler hakkında defterinize bilgilendirici bir metin yazınız. Yazmaya başlamadan önce metnin konusunu ve ana fikrini belirleyerek giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşan bir taslak oluşturunuz.

Konu: Ülkemizin tarihi zenginlikleri ve doğal güzelliklerinin başka ülkelerdeki insanlara duyurulması.
Ana Fikir: Ülkemiz tarihi eserler ve doğal güzellikler bakımından çok zengindir.

Giriş: Ülkemiz tarihte pek çok devletin kurulduğu bir coğrafyada bulunmaktadır. Coğrafi konumunun kavşak noktasında olması nedeniyle burada varlık gösteren devletler kendilerinden bazı izler bırakmıştır. Bu izler de de tarihten bugüne kadar hala ayakta kalmayı başarabilmiş medreseler, kaleler, camiler, külliyeler, köprüler müzeler, kilise ve manastırlar gibi tarihi eserlerdir. Bunun yanı sıra ülkemizde manzarasıyla ziyaretçileri büyüleyen pek çok doğal güzellik de vardır. Kayak merkezleri, balıklı kaplıcalar, travertenler, tatlı su gölleri, ormanlık alanlar, çağlayanlar gibi doğa harikası yerler diğer ülkelerin insanına duyurulmalıdır.

Gelişme: Ülkemizin zenginlikleri ve güzellikleri sadece bize has değildir. Bu güzellikleriyle cennetten bir köşe olan ülkemizi yabancı ülkelerde tanıtmalıyız. Bunun için çeşitli faaliyetlerin yapılması gerekiyor. Mesela kış aylarında kayakçıları en güzel şekilde ağırlayan ünlü kayak merkezlerimizde kayak festivali yapılabilir. Üç tarafının denizlerle çevrili olmasından dolayı yazın sahil kesimlerinde turizm şenlikleri yapılabilir. Bu şenliklerde dış ülkelerden gelen ziyaretçilere indirim uygulanmalıdır. Yurt dışındaki ülkelerdeki reklam şirketleriyle anlaşma yapılarak ülkemizin tanıtımını içeren reklamlar gösterilmelidir. Yine ülkemizde uluslar arası spor müsabakaları düzenlenerek ülkemize turist ve yabancı ziyaretçi gelmesi sağlanamalıdır. Yabancı iş adamlarının ülkemize yatırım yapması da yine ülkemizin tanıtımında önemli bir rol oynar.

Sonuç: Kısacası ülkemiz her açıdan yabancılar için, diğer ülkelerin insanlarının gelip ziyaret etmesi için cazibe merkezi haline getirilmelidir. Bunun için zaten tarihi zenginliğimiz ve doğal güzelliğimiz çoktur. Bunlar değerlendirilmesi gereken çok önemli fırsatlardır. Yapılacak etkili tanıtımlarla ne kadar çok ziyaretçi çekersek bunların hepsi tarihi zenginliklerimizi, doğal güzelliklerimizi duyurmak için o kadar iyi olur.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski