Bulutlar, Güneş ve Yıldızlar Kaybolur Sen Gökyüzü Olmaya Bak Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğiniz sırada bulutlar, güneş ve yıldızlar kaybolur sen gökyüzü olmaya bak ile ilgili kompozisyon yazınız için fikir edinebilirsiniz.

Dünyada bir geçici şeyler vardır bir de kalıcı olmak. Önemli olan kalıcı olabilmektir. Gökyüzünü örnek alırsak gökyüzü hep yerinde duruyor, ama bulutlar gelip gidiyor, güneş açıp akşam olunca batıyor, yıldızlar geceleri açığa çıkıp gündüz olunca kayboluyor. Ancak gündüz de gece de olsa gökyüzü hep yerindedir.

Gökyüzü olmak demek büyük adam olup bütün insanlara çok önemli bir faydası dokunmak ve buna bağlı olarak adımızın saygıyla anılması demektir. Mesela çok önlü bilginler, düşünürler, tabipler, insan hayatına büyük kolaylık sağlayan bir icat yapanlar insanların gökyüzü olmuş halidir diyebiliriz. Sıradan insanlar unutulup giderken onlar hiç unutulmuyor. Çünkü onların bir eseri bütün insanlığa hizmet ediyor. İşlerimizi kolaylaştırıyor, bize yol gösteriyor.

Gökyüzü gibi kalıcı olmak hiç kolay olmasa da bunu istersek başarabiliriz. Bunun için çalışkan, insanlara yardım eden, yararı dokunan, büyük işler kovalayan, asla durmayan, sürekli çalışma halinde olan biri olmalıyız. İnsan çalıştıkça çok güzel işler başarır. Maddi ve manevi anlamda yükselir. Elindeki imkanlar artar ve insanlara da bir yararı dokunur. İnsanlık için faydalı olabilecek büyük bir iş yaptığımızda herkes bize minnet duyar. Ölüp gitsek de arkamızdan hep güzle sözler söyler. Yani adımız hiç unutulmaz. İşte bu hale gelirsek bulut, güneş ve yıldızlar gibi kaybolmaz, gökyüzü gibi hep yaşarız.

Sonuç olarak bir insan olarak dünyada varlığımızdan söz ettirecek, adımızın unutulmamasına katkı sağlayacak işler yapmalıyız. İnsanlara fayda sağlamlı, yaptığımız çalışmalarla insanların bir derdine çare olmalı, yüreklerine ışık vermeliyiz. Onlar bizi saygıyla anmalıdır. İşte o zaman gökyüzü olmuşuz demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski