Çocuk, Tohum, Kırlangıç, Yağmur Kelimeleri ile İlgili Hikaye

Bu bölümdeki hikaye etkinliğinin sorusu: Çocuk, tohum, kırlangıç, yağmur anahtar kelimeleri ile ilgili hikaye yazınız.

Köyün birinde yalnız bir çocuk varmış. Bu çocuk doğadaki bitkiler, ağaçlar ve kuşlarla konuşurmuş. Herke sona Küçük Bey diyormuş. Kuşlar arasında en samimi olduğu bir kırlangıçmış. Kırlangıç her sabah penceresinin önüne konuyor, onu güzel sesiyle uyandırıyormuş.

Güneşli bir bahar sabahı kırlangıç yine gelip camın önüne konmuş. O güzel sesiyle ötmeye başlamış. Küçük Bey o sırada uyanmış. Hemen kalkıp perdeyi çekmiş ve camı açarak kırlangıcı içeri almış. O kahvaltı yaparken kırlangıç da yanında durmuş. Hatta kırlangıca o da yesin diye ekmek taneleri vermiş. İleride Küçük Beylerin tarlası varmış. Bahar ayı olduğu için de tam tohum ekme dönemiymiş. Küçük Bey evden bazı tohumları alıp kırlangıçla birlikte tarlaya varmış. İkisi de bu tohumların ne tohumu olduğunu bilmiyormuş. Şanslarına ne çıkarsa diye bu tohumları beraber ekmişler. aradan birkaç hafta geçmiş. O günlerde bahar ayları olduğu için bol yağmur yağmış. Toprak iyice suyunu almış. Bir gün hava açık ve güneşliyken iki arkadaş tarlaya gidip tohumların filizlenip filizlenmediğine bakmış. Bir de ne görsünler, onların tohum ektiği yerde küçük tomurcuklar toprağı yararcasına çıkmış.

Tohumların yeşermesine çok sevinerek, biraz daha zaman geçmesini beklemişler. Bir ay sonra bir daha bakmışlar. Tohumlar artık fidana dönmüş. Onlar uzadıkça bu iki yakın dost iyice meraklanmışlar. Hala ne ektiklerini anlayamıyorlarmış. Bir gün Küçük Bey babasını da çağırıp kırlangıçla birlikte yine tarlaya gitmiş. Babası bu fidanların vişne olduğunu söylemiş. İkisi de şaşıp kalmış. Bir yandan da çok heyecan duymuşlar. Vişneyi çok seviyorlarmış. İyi bir tesadüf oldu diyerek vişnelerin çıkmasını beklemişler. Yaz ayları gelip de vişneler çıkınca bir çuval vişne toplamışlar. Küçük Bey bunları köyün pazarında satarak para kazanmış. Kırlangıca da ağaçtan bir yuva yaptırmış. Hemen evlerinin dibindeki ağaca bu yuvayı taktırmış. Artık kırlangıç hep yanındaymış.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski