Doğayı Sev Yeşili Koru Kompozisyon

Bu bölümdeki kompozisyon yazısını incelediğiniz sırada doğayı sev yeşili koru ile ilgili kompozisyon konusunda fikir alabilirsiniz.

Doğayı sevmek gerektiğini hepimiz insan olarak bilmeliyiz. Doğa bize yaşamımız için gereken her şeyi ücretsiz bir biçimde verir. Biz onu iyi değerlendirirsek doğada yaşam için her türlü besin, gıda, gereksinimimizi karşılarız. Doğada kendi kendine işleyen kusursuz bir düzen var. İnsanlar doğaya bir zarar vermese bu düzen sürekli akışına uygun devam eder. Ancak ağaçları kesersek, ormanları yakarsak, çevreyi kirletip yeşil alanları bina yapımı için açarsak o zaman doğaya karşı nankör davranmış oluruz. Şunu unutmayalım ki doğa sevilmeye, yeşillik alanlar korunmaya layıktır.

Doğada yeşillikler olması, ormanların bulunması soluduğumuz dünyanın akciğeri işlevi görmektedir. Bu akciğeri tahrip ederek kendi ayağımıza sıkmış oluruz. Oysa yeşili korumak lazımdır. ağaçları bilinçsizce kesip doğayı yok etmek insanın kendi yaşamına olumsuz etki eder. Doğa yeşil kalırsa yağışlar artar, nem miktarı artar, buna bağlı olarak oksijen de artar. Örneğin Amazon ormanları dünyanın oksijen miktarının yüzde yirmisini karşılıyor. Bu demek oluyor ki doğada ne kadar yeşil olursa hava o kadar temiz olur, içimize çektiğimiz nefes de temiz olur.

Sonuç olarak hepimiz doğayı sevme anlamında bilinçli davranmalıyız. Çocuk yaşta her insana doğanın korunması gerektiğini öğretmeliyiz. Küçüklerle birlikte yeşillendirme çalışmaları yapıldıkça bu alanlar yıllar sonra yemyeşil orman örtüsüyle kaplanır ve doğanın güzelliğine, temizliğine katkıda bulunur. Dolayısıyla insanlara söyleyeceğimiz parola doğayı sevi, yeşili koru, hayatını garantiye al şeklinde bir ifade ile oluşturulabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski