Emek ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu bölümde emeğin ne kadar önemli bir şey olduğunu ele aldığımız metni inceleyince emek ile ilgili bilgilendirici metin yazarken kısaca fikir alabilirsiniz.

İnsanın bir işte gösterdiği çalışma emek olarak adlandırılır. Bu çalışma öyle önemsenmeyecek derecede küçük değildir Uzun uğraşlar, büyük bir yorgunluk ve çaba gerektirir. Bir amaç uğruna verdiğiniz emeklerden dolayı kendinize dinlenme fırsatı bile bulamazsınız. Bu yoğun çalışma temposunda uykusuz kalabilir, oturup bir çay içmeye bile vakit bulamayabilirsiniz.

İnsan neyi başarmak istiyorsa bu amacını gerçekleştirmek için o işe vakit ayırır Hatta kendisi için değerlendireceği boş vakitleri bile o  yolda değerlendirir. Bu süreçte ciddi bir gayret ve çalıma temposu vardır. Siz işinize ne kadar çok vakit ayırıyorsanız o yolda büyük bir emek veriyorsunuz demektir. Görüldüğü gibi kazanmak istediğimiz bir başarı için mutlaka emek gerekiyor. Emek vermediğimiz bir şeyden elle tutulur bir sonuç da alamayız.

Mesela para kazanmak, üniversitede istediği bir bölümde okuma düşüncesi, sınavlarda yüksek not alıp başarı sağlama arzusu, ev geçirmek çabası, araba , ev, arsa alma fikir, altın alıp yatırım yapma düşüncesi gibi şeyler aklımıza koyduğumuz gerçekleştirmek istediğimiz amaçlardır. Bunlara ulaşmanın yolu o yolda emek vermekten geçiyor. Çalışmadığımızda, işimize zaman ayırmadığımızda biz hiçbir amacımızı da gerçeğe dönüştüremeyiz. Yani isteğimiz ne olursa olsun iş emekte bitiyor.

Sonuç olarak emeği bir insan kaynağı, insan gücü olarak görebiliriz. Çünkü insan hangi işi yapmak istiyor, ne tür bir hedefe ulaşmak istiyorsa gücünü, enerjisini ona verir. işte verdiği bu güç emeğin kendisidir. Emek bizi yoran, alın teri dökmemize neden olan, ama istediğimiz başarıya ulaşınca da büyük bir mutluluk getiren çok tatlı bir çalışma biçimidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski