En Kusursuz Cinayet Yaşama Sevincini Öldürmektir Kompozisyon

Bu bölümde yaşama sevincini kaybetmenin bir insan için ölüm anlamına geldiğini anlatan en kusursuz cinayet yaşama sevincini öldürmektir sözü ile ilgili kompozisyon yazısını inceleyip fikir alabilirsiniz.

Bir insanın şu hayatta sahip olduğu en kıymetli duygu yaşama sevincidir. Yaşama sevinci bizi  dünyanın sıkıntıları, kederleri karşısında dik tutan, yaşamaktan tat almayı sağlayan canlı bir duygudur. Bu duygu yok olursa her şeyimiz elimizden alınmış gibi hissederiz. O zaman yaşamak da çok anlamsız gelir.

Bir insanın yaşama sevinci yok olursa bunun ölümden bir farkı olmaz. Yaşama sevincini öldürmek kusursuz bir cinayet işlemeye benzer. Çünkü varımız yoğumuz, tadımız tuzumuz yaşama sevincine bağlıdır. Bu sevinç geri gelmeyecek şekilde elinizden uçup giderse her şeyi kaybetmiş sayılırsınız. Hepimiz yaşadığımız sürece bu dünyada mutlu olmak istiyoruz. İstediğimiz başarıları kazanalım, sevdiklerimizle güzel bir hayat yaşayalım istiyoruz. Sosyal ilişkiler kurup eşimiz, dostumuzla güzel vakitler geçiriyoruz. Bütün bu yaptıklarımızdan tat alıyoruz. Yaşamak bize çok güzel geliyor. Canlar da tatlı olunca, işler yolunda gidince sevinmemek için bir mani bulunmuyor. İşte bu sevinç, tat alma olayı yaşama sevincinin etkisidir. Yaşama sevincimiz olmasaydı biz her durumda mutsuz ve üzgün hissederdik. O zaman yaşamak bize tat vermez, aksine işkence gibi gelirdi.

Sonuç olarak dünyaya anlam katan, gözlerimizin içinin ışığı olan, her şeyden keyif almayı sağlayan, mutlu bir insan olmanın tek yolu olan yaşama sevincine sahip olmaktır. Biz iyilik ve başkalarını sevindirme peşinde koşarsak, temiz kalpli olup herkese iyi niyet gösterirsek, muhtaçlara, hayvanlara yardım edersek içimizdeki yaşama sevinci artar. Bu güzel şeyler insanı mutlu etmek için birer vesile olur. Fakat bir insana kusursuz anlamda bir kötülük yapılmak istendiğinde ondaki yaşama sevincini yok etmek yeterlidir. Yaşama sevincinden mahrum olan insan ne yapsa, nereye gitse mutlu olamaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski