İçki öldürür, kumar söndürür sözünü açıklayınız.

Bu bölümdeki içki ve kumarın çok kötü şeylere yol açtığını açıklayan yazıyı inceleyip içki öldürür kumar söndürür sözünü açıklayınız konusu ile ilgili fikir edinebilirsiniz.

İnsan hayatını zehir eden ve insanları çok kötü hallere düşüren bazı olumsuz alışkanlıklar vardır. Bunlar hem çok zararlı hem de insanlar için geri dönüşü olmayan ciddi sonuçlara yol açar. İçkiyi bir kurtuluş yolu olarak gören insanlar, kumarı da kısa yoldan emek vermeden kolay para kapısı olarak görüyor. Bu nedenle başta sevimli görünen bu iki cehennemin dünyasına kendini bırakıyor. Oysa sonunda olan kendine oluyor.

İnsanlar içkiyi dertlerinden kurtulmak, bir şey düşünmemek için içmeye başlıyor. Bu zararlı alışkanlık giderek kişiyi kendine bağımlı yapıyor. İlerleyen süreçte vaziyet öyle bir hal alıyor ki insanı sağlığından ederek ölüme götürüyor. Dolayısıyla içki gibi öldürücü bir alışkanlıktan kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Herkesin birçok sıkıntısı var. Yani dertliyiz diye illa içki içmek gerekmiyor. Duaya sarılmalı, sabretmeli ve Allah'tan yardım istemeliyiz.

Kumar yine çok kötü bir alışkanlıktır. İnsanlar kolay yoldan para kazanıp rahat yaşayayım diye düşünerek kumara giriyor. Daha sonra biraz kazandığını görünce, bu işte para varmış gibisinden keyif almaya başlıyor. Bir müddet sonra bu paraları yine kumarda kullanıp kaybediyor. Zamanla kumar da içki gibi çok kötü bir alışkanlığa dönüşüyor. Her girdiğinde binlerce para kaybeden insan bu sefer daha çok kazanabilirim diye düşünerek kumardan ayrılamıyor. Aslında kumarda kaybeden insan sağlıklı düşünme yetisini kaybediyor. Her şey ona bomboş geliyor. Kaybettikçe sinirleri yıpranıyor ve psikolojisi bozuluyor. Kumar insanın elindeki paraları kaybetmesine yol açtıkça nice ocaklar söndürüyor.

Sonuç olarak içki ve kumar gibi ilk başta göze hoş görünen ama sonrasında insana dünyayı dar eden, onu ölüme sürükleyen, ruh halini ciddi anlamda bozan, elinde avucunda ne varsa alıp götüren bu zararlı alışkanlıklara hiçbir zaman yaklaşmamak gerekiyor. Kendinizi, sevdiklerinizi düşünüyorsanız içki ve kumar belasından kesinlikle uzak durmalısınız. Bu iki çok zararlı alışkanlığın kimseye bir faydası yoktur. Tam tersine bunların insan hayatını alt üst eden bir özelliği vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski