Yuvarlanan Taş Yosun Tutmaz Ne Demek?

Bu bölümde içerik olarak değindiğimiz metnin konusu: Yuvarlanan taş yosun tutmaz ne demek? Bu söz ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsanın yaşadığı yerde, çalıştığı işte sebat etmesi çok önemlidir. Bir yerde durmayıp oradan oraya giden, kısa aralıklarla bir işten başka bir işe geçen kişiler mal, mülk, eşya sahibi olamaz. Bunun nedeni sık sık değişiklik yapmasına bağlı olarak gereksiz harcamalar yapması ve gelirinde bir düzensizlik olmasıdır.

Mesela insanlar para kazanmak için bir işe giriyor. Bu işte birkaç hafta çalışıyor. İşi beğenmiyor veya o iş içine sinmiyor. Bu sebeple işten ayrılıp yeni iş arayışına giriyor. Sürekli iş değiştirdiği için düzenli bir geliri olmuyor. Buna bağlı olarak elinde para birikmiyor. Aksine günlük ihtiyaçların karşılanmasından dolayı elindeki para da gidiyor. Demek ki bir işte tutunmayıp sürekli iş değiştirirsek elimizde bir para kalmaz ve bir şey alamayız.

Mal sahibi olamamak bir yerde sürekli kalmayıp sürekli taşınma durumunda kendini gösterir. Kendimize ait bir evimiz olmayınca iş değiştirme ya da başka sebeplerden dolayı ikamet ettiğimiz adresi sık sık değiştirirsek yerleşik bir hayatımız olmaz. Bu halimiz hayatımıza kiracı olarak devam etmek demektir. Bunun da sürekli bir gideri olur. Kazandığımızı, ev kirasına ödemek durumunda kalırız. Elimizde avucumuzda ne varsa bu şekilde harcarız. Sonra da ne ev alabiliriz, ne başka bir eşya.

Sonuç olarak düzenli bir hayat ve düzenli bir işimiz olmalıdır. Bir yere kalıcı olarak yerleştiğimizde bir evimiz olur. İşimiz de aynı iş olunca gelirimiz aydan aydan düzenlilik gösterir. Böylece gereksiz şeylere harcama yapmamıza gerek kalmaz. Aldığımız maaşla zaman içinde birikim yapma fırsatı buluruz. Sonrasında ise artık eşya olarak ne almak istiyorsak onu alabiliriz. Herkesin dünyada almak istediği bir şey, ulaşmak istediği bir başarı vardır. Bunları gerçekleştirmek için sürekli iş değiştirmekten kaçınmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski