İstek ve İhtiyaç ile İlgili Hikaye

Bu bölümdeki hikayeyi inceleyerek istek ve ihtiyaç ile ilgili hikaye yazarken örnek alarak fikir edinebilirsiniz.

Hayat her zamanki haliyle devam ediyordu. Zeynep bu yaşına rağmen hayatın ihtiyaçlar üzerine kurulu olduğunu, herkesin hayattan pek çok isteği olduğunu düşünüyordu. Bunları düşünürken marketten akşam yemeği için ıspanak ve tavuk almaya giden annesi döndü.

Zeynep kapıda annesini gülümseyerek karşıladı. Elindeki poşetlerin bir kısmını alıp mutfağa götürdü. Annesinden önceki gün ıspanaklı börek yapmasını istemişti. Annesi ona bu akşam için ıspanaklı börek yapacaktı. Zeynep o sırada annesine dönerek "Anneciğim, insanların isteği hiç bitmiyor, sürekli karşılamamız gereken ihtiyaçlarımız var, bunlar aklıma takılıyor." dedi.

Kızından böyle boyunu aşan laflar duyan annesi ona, evet kızım hayat şartları böyle, sen bunları düşünme, derslerine iyi çalış, oku, bir işe gir, sonra rahat et diyerek ona ileriki hayatı için öğütte bulundu. Zeynep zaten sorumluluk sahibi bir öğrenci olarak ailesinden kimsenin hatırlatmasına gerek kalmadan ödevlerini yapıyor, sınıf kitaplığından aldığı hikayeleri okuyor ve derslerine önem veriyordu.

Biraz zaman geçtikten sonra annesi hamur yoğurdu. Yarım saat kadar hamuru dinlendirdikten sonra üzerini açtı. Böreği yaparken Zeynep de ona yardım etti. Annesi kızına küçük sorumluluklar vererek onun iş öğrenmesini sağlıyordu. Börek yapma işi bitince tepsiyi fırına sürdüler. Börek pişerken babası işten geldi. Elinde birkaç poşet ve ekmekle gelen babasına poşetlerin içinde ne olduğunu sordu Zeynep. O da kızım bunlar evin kahvaltılık ihtiyaçları, dedi. Biraz sonra hep beraber yemeğe oturdular. Börek mis gibi kokuyordu ve çok lezzetli olmuştu.

Zeynep istek ve ihtiyaçlar konusunu yeniden açınca babası sözü aldı. Kızım insanoğlunun isteği hiç bitmiyor. Ne alırsak alalım hep daha iyisini istiyoruz. Hiçbir şeyden tam olarak memnun olmuyoruz. Biz insanlarda biraz açgözlülük var. Hep daha fazlasını istiyoruz. İhtiyaçlarımız da hiç bitmiyor. Maalesef bunları büyüyünce sen de anlayacaksın. O yüzden senin okumanı çok istiyoruz. Hayat zor, oku ve kendini kurtar diyerek kızına çok önemli sözler söyledi. Zeynep küçük yaşına bakmaksızın bunları sorarak aslında hayatın istek ve ihtiyaçlarımıza göre şekillendiğini çok iyi anlamıştı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski