Bal Veren Arının İğnesi Zehirsizdir ile İlgili Konuşma Metni

Bu bölümdeki metni inceleyerek bal veren arının iğnesi zehirsizdir atasözü ne demek istiyor ile ilgili 3 dakikalık konuşma sınavı metni için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Bal veren arı çalışkan, insanlığa faydalı olan, erdemli ve üretken bir insan demektir. Bu tür arının iğnesinin zehirsiz olması ise erdemli, çalışkan, çevresine faydası dokunan insandan kimseye bir zarar gelmeyeceğidir.

Çalışkan insan işiyle uğraşır, yoğun bir çalışma temposuna sahiptir. Zamanını işine, yeni şeyler üretmeye, insanlığa hizmet için ayırır. Böyle bir insan kötülük yapmayı düşünmez. Aklı fikri üzerinde çalıştığı iştedir. Kötülük yapacak insanlar işi gücü olmayan, zamanı boş geçen kimselerdir.

Bal veren arı gibi çalışan insanların tek amacı üretkenliktir. Onlar nasıl daha faydalı olabilirim düşüncesiyle hareket eden, çalışkanlığı yaşam tarzı haline getirmiş kişilerdir. Şeytan onların aklını çelemez. Onların kafasını başkasına zarar verme, kötülük yapma düşüncesiyle zehirleyemez. Dolayısıyla çalışan, üreten, topluma, insanlara hizmet eden insan erdemli biri olarak iyi bir karaktere sahiptir.

Sonuç olarak çalışkanlık insanın daha sağlam karakterli olmasını sağlar. Bu tür emektar kimseler çevresine faydalı olmak için çalışırken iyi ve erdemli insan olma yolunda büyük mesafe kat eder. Onlar niyeti halis olan kişilerdir. Böyle iyi kalpli, iyi niyetli insandan başkasına zarar gelmez.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski