Hobi ile İlgili Kompozisyon

Bu sayfadaki fikir verici örnek metnin içeriğini inceleyerek hobi ile ilgili kompozisyon yazınız için ilham alabilirsiniz.

İnsanların herhangi bir işi olmadığı boş vakitlerinde yapmaktan hoşlandığı uğraşlar hobi olarak bilinir. Hobiler hayata anlam katan birbirinden farklı kişisel uğraşlardır. Gerçek hayatın yoruculuğundan kaçıp ruhumuza iyi gelen, bizi dinlendirecek, eğlenmemizi sağlayacak bir şeyler yapmak istediğimizde aklımıza hobiler gelir. Neler hobi olabilir diye baktığımızda karşımıza bir sürü şey çıkar.

Mesela doğada yürüyüşe çıkmak, olta alıp balığa gitmek, kendi odamıza geçip kulaklığı takıp müzik dinlemek, arabayla gezmek, bahçeli bir yazlık evde zaman geçirmek, toprağa bir şeyler ekip onlarla ilgilenmek, kitap okumak, resim, karakalem gibi çizimler yapmak, bir enstürmana hevesli olup onu çalmayı öğrenmek için kursa falan gitmek, İngilizce çeviriler yapmaya çalışmak gibi birçok konuda ilgi alanlarımıza yönelik hobiler vardır.

Hobilerimizle meşgul olmak bize kendimizi iyi hissettirir, dinlenmemizi sağlar, keyifli zaman geçirmenin başka yolları olduğunu gösterir. Aynı zamanda eğlenerek dinlenmiş oluruz. Hiç hobisi olmayan kişiler için hayat son derece sıkıcıdır. Düşünsenize her gün okula git gel, işe git çalış akşam yorgun argın eve gel, bunun dışında farklı bir şey yapma. Hayat o zaman ne kadar sıkıcı olur değil mi?

Günlük rutinleri zaten yapıyoruz. Hep aynı şeyleri yapıp da hayatımızda değişiklik adına bir kıpırdanma olmuyorsa bu monotonluk insan ruhunu daraltır. Bu keyifsiz, tatsız tuzsuz hayatı renklendirmek için hobiler çok iyi bir alternatiftir.

Kısacası hobilerimiz sevdiğimiz, ilgi duyduğumuz konulara göre değişiklik gösterse de her birimiz için hayatın yoğun temposundan bir nebze olsun uzaklaşıp rahatlamamızı sağlayan isteğe bağlı meşguliyetlerdir. Biz kendi isteğimizle severek isteyerek hobi edindiğimiz şeylerle ilgilenir, onlara zaman ayırıyoruz. Bu sırada hem güzel vakit geçiririz hem de kafamızı biraz dağıtırız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski