Türkçenin Önemi ile İlgili Kompozisyon

Konu ile ilgili araştırma yapan değerli öğrencilerimiz için Türkçenin önemi ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz. Türkçenin önemini anlatan kompozisyon örneği.

Türkçe hem ana dilimiz hem de okuldaki en önemli dersimiz olması açışından çok önemlidir. Türkçeyi hayatımızda güzel kullanma konusunda oldukça titiz davranmalıyız. Çünkü Türkçe bizim tek ve ana dilimizdir. Türkçe, bizi biz yapan değerlerin en başında gelir. Ayrıca Türkçe milli kültürümüzün en önemli unsurlarından biridir.

Türkçeyi doğru konuşmalı, gelecek kuşaklara da Türkçe sevgisini aktarmalıyız. Bazı esnaf dükkânlarına bakıyoruz. İsimleri yabancı sözcüklerden oluşuyor. Bu aslında çok yanlış bir yaklaşımdır. Güzel Türkçemiz varken neden başka bir dile ait kelimelerle isim kullanalım ki. Bu yüzden ana dilimizi sevmeli ve yaşatmalıyız. Tabela isimlerinde Türkçe kelimeler kullanmaya özen göstermeliyiz.

Türkçe dersi, dilimizin bütün yönleriyle öğretildiği çok önemli bir derstir. Türkçe dersi okullara en fazla ders saatine sahiptir. Çünkü Türkçeyi bütün yönleriyle öğrenmek hepimizin görevidir. Bu noktada güzel Türkçemize sahip çıkmalı ve gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Türkçe bizim birliğimizi, dirliğimiz sağlayan ana dilimizdir. Türk milleti olarak hepimiz de Türkçenin etrafında toplanmış bulunuyoruz. Yani güzel Türkçemiz aramızda toplumsal birlik oluşturuyor. Milletçe birbirimize kenetlenmemizi sağlıyor.

Görüldüğü gibi Türkçenin önemi üzerine söylenecek o kadar çok şey var ki.. Bize düşen en büyük görev Türkçeye sahip çıkmaktır. Onu yabancı dillerin olumsuz etkilerinden korumaktır.

14 Yorumlar

  1. Gerçekten çook teşekkürler tamda istediğim gibi güzel buldum sağol ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ben bazı kelimeleri uzattım ama kısa güzel bir şeyler yazmak isteyenler için tavsiye ederim çok güzel bir kompozisyon olmuş ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. elinize saglık

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel garip

    YanıtlaSil
  5. Adsız çok boş yapıyosun işine

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Salakkkkksın sen🤪🤪🤪🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Sil
  7. Hepiniz salak ve gerizekalısınız susun kesin sesinizi🤣🤣🤣

    YanıtlaSil
  8. ya ben bu kadar velet görmedim

    YanıtlaSil
  9. What? Ne oluyor arkadaşlar?

    YanıtlaSil
  10. Bura kavga etmenin yeri deyil ders ißleniyor birada

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski