Yaz Mevsimi ile İlgili Konuşma Metni

Bu bölümdeki metin yaz mevsimi ile ilgili konuşma sınavı için size fikir verecektir. Yaz mevsimi ile ilgili konuşma metnini özenle hazırlayıp kompozisyon şeklinde hizmetinize sunuyoruz.

Sevgili arkadaşlar, şimdi size yaz mevsimiyle ilgili konuşma yapacağım. Yaz mevsimi, en sıcak ayları içinde barındıran çok sevdiğimiz bir mevsimdir. Biz öğrenciler yaz mevsiminin gelmesini iple çekeriz. Yaz mevsiminde okullar tatil oluyor ve herkes bu dönemi keyifle geçirmek için sabırsızlanıyor. Kimileri yaz mevsiminde köyüne, akrabalarına ziyarette bulunurken kimileri de tarlalar da çalışıyor. İmkanı olanlar tatil beldelerine gidiyor, sahilde güneşin tadını çıkarıyor.

Kime sorsanız, en sevdiğiniz mevsim hangisi diye genellikle yaz mevsimi cevabını alırsınız. Çünkü yaz mevsiminde havalar ısınmış oluyor, çeşit çeşit meyveler yetişiyor, düğünler yapılıyor. Piknik yapma oranında büyük artış oluyor. İster çalışanlar olsun, ister biz çocuklar olsun herkes yaz mevsiminde dinlenmiş olduğu için bu mevsim çok özeldir. Herkes bu güzle mevsimin sunduğu olanaklardan faydalanıyor. Akşamları sevdiklerini, ailesini yanına alan sokak ve caddelere çıkıyor, geziyor, eğleniyor.

Yaz mevsimi, iş hayatının yoğunluğunun azaldığı, dinlenme fırsatı sunan mevsim olması bakımından genellikle seviliyor. Ancak bazıları da yaz mevsiminde çalışmak mecburiyetindedir. Belki onlar için yaz mevsimi yorucu oluyordur. Mesela çiftçilerimiz buğdaylarını yaz mevsiminde hasat ediyor. Onlar için yaz mevsimi sıcak olmasının yanında çalışmakla geçtiği için yorucudur. Benim için yaz mevsimi, ailemle bol bol zaman geçirdiğim, arkadaşlarımla oyun oynadığım, soğuk nedir hissetmediğim, köye gidip akrabalarımı ziyaret ettiğim, yakınlarımızın düğünleriyle eğlendiğim güzel bir mevsimdir.

Yaz mevsiminin benim açımdan olmazsa olmazı dondurmadır. Dondurmayı iştahla yiyebildiğim tek mevsim elbette yaz mevsimidir. Sıcaktan bunalıp da havuzlara gidiyoruz. Yakınlarımızla mesire alanına gidip güzel havaların tadını çıkarıyoruz. Bu saydığım güzellikleri içinde barındıran yaz mevsimi sevilmez mi? Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

8 Yorumlar

  1. Çoooooooooooooooook güzel ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤩🤩🤩🤩😍😍😍😍🥰🥰☺️☺️☺️😊😊💛💛

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. ben hocaya konuşrum konuşmasınavıda 100 💯 aldım

      Sil
  3. Müptelaaaaaaaa😇😇😇😇😇

    YanıtlaSil
  4. helallllllllll hep 100 aldimmmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  5. Bu site yüzünden 100 aldım of yaa çok kötü bu site(ironidir)

    YanıtlaSil
  6. 🫠🫠harikaaaa🫨🫨🫨🫨😶‍🌫️❤‍🔥💖❤‍🩹❤🥰🤘🤣🤣

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski