Öğretmen İle İlgili Röportaj

Öğretmen ile İlgili Röportaj Soruları. Bir öğretmenle röportaj örneğimizden faydalanabilirsiniz.

Öğretmen olmayı ne zamandan beri istemiştiniz? Ben zaten okumayı seviyordum. İlkokul yıllarımda öğretmenlerime hep gıpta ile bakardım. Yani onlar gibi olmak isterdim. Ayrıca öğretmenlerimi çok sevdiğimden içimde böyle bir düşünce oluştu. Daha sonra okudukça üniversite tercihlerimde öğretmenliği seçtim.

Öğretmenlik mesleği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Benim için öğretmenlik çok saygıdeğer bir meslektir. Öğretmen geleceğimizin çiçeklerini yetiştiren bir bahçıvan gibidir. Bu yüzden öğretmenlik mesleği bana göre dünyanın en güzel, en anlamlı mesleklerinden biridir.

Öğretmenlikte kaçıncı yılınızı doldurdunuz?
Bu sene ile birlikte öğretmenlik mesleğimde on bir yıl oluyor.  Öğretmen olduğumuz zamanı hatırlıyorum da yıllar çok çabuk geçmiş.

Öğrencilerinize kızdığınız oluyor mu?
Aslında öğretmen olarak öncelikli tavrım çocuklara bir şeyler öğretmek ve onların kalplerine dokunmaktır. Bazen arkadaşlarıyla kavga eden veya çevresine, bize saygısızlık eden öğrenciler olabiliyor. Bu durumda onlara yaptıklarının yanlış olduğunu söylüyorum. Haylazlıkta ısrar ederlerse kızıyorum.

Öğretmen olmak isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?
Bence öğretmen olmak isteyenler varsa hiç çekinmeden olsunlar. Öğretmen olunca hayat çok daha anlamlı olacaktır. Çocuklara bir şeyler öğretmek, onların gözlerindeki mutluluğu hissetmek çok değerlidir. Öğretmenlik bu noktada çok özel bir meslektir. Olmak isteyenlere tavsiye ederim.

Beni kırmayıp sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.
Ne demek, rica ederim.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski