Teknoloji Bağımlılığı ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda teknoloji bağımlılığı ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız. Yazıya etkileyici ve kısa bir başlık belirleyiniz.

İnsanların teknolojik araçları elinden düşürmeyerek ölçüsüz bir şekilde kullanması hastalığına teknoloji bağımlılığı denir. Bu durum günümüzde çok fazla yaşanmaktadır. Hemen hemen herkesin elinde bir akıllı telefon olması teknoloji bağımlılığının boyutlarını ortaya koymaktadır. Mesela herhangi bir aile ortamında herkesin elinde telefon olduğunu düşünürsek böyle bir evde samimi bir ortam olamaz. Ev halkı birbiriyle pek konuşmaz. İnsanlar arasında iletişim adına pek bir şey söylenemez. Bu nedenle teknoloji bağımlılığından kurtulmanın yollarını aramak gerektiğini düşünüyorum.

İnsanlar için bir ihtiyaç olan teknoloji elbette ki gereklidir. Ancak günümüzde teknoloji o kadar gelişti ki insanlar hemen hemen her işini teknolojik araçlar aracılığı ile hallediyor. Bu durum çok ileri bir aşamaya doğru geçmiştir. Çünkü insanlar artık teknolojiye çok fazla bağımlı hale geldi. Teknoloji bağımlılığının boyutu gün geçtikçe daha da endişe verici bir hal alıyor. Teknoloji bağımlılığı için artık bir hastalıktır diyebiliriz. Herkese bu durumun risklerini anlatmalıyız. Çünkü neredeyse herkes teknoloji ile yatıp kalkıyor.

Örneğin akıllı telefonlar her yeri kaplamış durumdadır. Küçüğünden büyüğüne herkesin elinde bir akıllı telefon olması, teknoloji bağımlılığının geldiği seviyeyi göstermesi bakımından çok önemlidir. Elinde akıllı telefon olan herkes çevresiyle iletişim kurmakta zorlanıyor. Bunu hepimiz etrafımızda çok net bir şekilde görebiliyoruz. İnsanlar, teknolojiye bağımlı olduklarından çevresinde neler olup bittiğini anlayamaz hale geldi. Bu insan ilişkilerini de olumsuz yönde etkilemesi bakımından kaygı verici bir durumdur. Sonuç olarak bu durumdan kurtulmak için teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerini herkese anlatmalıyız. İnsanları teknoloji bağımlılığından kurtarmanın yollarını aramalı, bu konu üzerine kafa yormalıyız.

10 Yorumlar

Daha yeni Daha eski