Başarıda Çalışmak mı Yoksa Zekâ mı Daha Önemlidir Münazara

Başarıda çalışmak mı yoksa zekâ mı daha önemlidir ile ilgili kısa bir münazara örneği. Konuyla ilgili düşüncelerinizi kısaca yazınız.

Başarıda Zekâ Daha Önemlidir Konulu Münazara

Başarıda zekâ daha önemlidir çünkü insan zeki olunca her şeyi çok daha çabuk kavrar. Zekâ seviyesi yetersiz olan bir öğrenciye istediğiniz kadar anlatın anlamakta çok fazla zorlanacak hatta konulan tam olarak anlayamayacaktır. Oysa zekâlı birisi bir anlatışta hemen konuyu kavrayıp anlayacaktır. Bu yüzen başarıda zekâ daha önemlidir.

Okullarda görüyoruz her çeşit öğrenci var. Kimisi çok çabuk öğrenirken kimisi ise ne kadar anlatsak da hiçbir şey anlamıyor. Bu durum tamamen öğrencinin zekâsıyla ilgilidir. Zekası iyi olan bir öğrencinin günlük saatlerce çalışmasına gerek yoktur. O bir kerede her şeyi hafızasına kaydeder. Zekâsı düşük olan bir öğrenci ise o kadar çalışır çabalar fakat yine de istenilen başarıyı yakalayamaz.

Zeka doğuştan gelen bir yetidir. Onun sayesinden insan çabuk kavramayı öğrenir. Bir şey anlatılsa zeka seviyesi yüksek olan biri olayı çok kısa bir sürede anlar. Sonuç olarak başarıda çalışmak mı yoksa zekâ mı daha önemlidir konusuyla ilgili olarak ben başarıda zekâ daha önemlidir derim. Zeki insanlar zaten konuyu anında anladığı için bir de bunun üstüne çalışırsa onun başarılı olacağı kesindir. Ancak zekâsı eksik olanlar çok çalışsa da başarılı olmakta zorlanırlar.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski