Dostluğun Önemi ile İlgili Konuşma Metni

Bu bölümdeki metni inceleyince dostluğun önemi ile ilgili konuşma sınavı hakkında örnek alarak fikir edinebilirsiniz.

Sevgili arkadaşlar, şimdi sizlere dostluğun önemi ile ilgili bir konuşma yapacağım. Dostluğun önemi üzerine söylenecek o kadar çok şey var ki, bunu anlatmaya kelimeler yetmez. Her insanın hayatta mutlaka bir dosta ihtiyacı var kanaatindeyim. Dostluk olmadan şu kısa ömrümüz bize çok uzun ve ağır gelebilir. Çünkü hepimiz insanız, hayatta yaşadığımız her şeyi içimize atamayız; konuşmaya, dertleşmeye, muhabbete ihtiyacımız olduğu bir gerçektir.

Dost dostun zehrini alır, acılarımız, dertlerimiz hafifler, bunu bilmek gerekir. Dostluk, çok özel ve önemli bir konudur. Herkesle arkadaş olabilir fakat herkesle dost olamayız. Dost dediğimiz kişi bizim her zaman yanımızda olabilen kişidir. Çünkü hayatta iyi veya kötü günler yaşayabiliriz. İşte kötü günümüzde bizden uzaklaşmayan, aksine bize daha sıkı sarılan kişi gerçek manada dosttur. Dostluk sizin de bildiğiniz gibi fedakarlık ister. Bu fedakarlığı da herkes gösteremeyeceğine göre dostlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu zamanda kimse kimseye güvenmiyor. O yüzden sağlam dostlar bizim için çok önemli kişilerdir. Dostlarımıza her şeyimizi rahatlıkla anlatabiliriz. Çünkü dost, sır saklamasını bilir. Bize gönülden bağlı olan kişidir. Dost kendisinden emin olunan, yanında kendimizi iyi hissettiğimiz kimsedir. Böyle olunca onların varlığı bile bize moral ve güç verir.

İnsanın hayatta bir tane dostu olmalıdır diyorum. Dostu olmayan kişi zaten çok büyük bir kayıp yaşıyor bana göre. Çünkü dostluk, kişisel gelişimimiz için de önemlidir. Sonuç olarak dostluk kurmak yaşantımızın anlam kazanması açısından oldukça kıymetlidir. Onlarla hayat daha güzel ve anlamlıdır. Onlarla vakit geçirmek bir başkadır. Sıkıntıya düştüğümüzde onları yanımızda görmek, bizi hayatın zorlukları karşısında daha güçlü kılar.

24 Yorumlar

  1. selam benim 5 dakika yazmam gerekiyordu ama bu 5 dakikalık değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence güzel hem konuşma sınavın da yardım ediyı

      Sil
  2. Hahahahhahah
    Hahahahah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülmekten babaannemi yedim dedemle vs atıyom gercekten

      Sil
  3. Adsız malmisin

    YanıtlaSil
  4. Adsız malmisin

    YanıtlaSil
  5. EYTRUT67CGMGY6DU

    YanıtlaSil
  6. adsızlar kafalarınız yerindemi

    YanıtlaSil
  7. Kendinle mi kavga edion

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski