Kitapsız Büyüyen Çocuk Susuz Yetişen Ağaca Benzer Kompozisyon

4. Sınıf etkinlik sorusu: Defterinize "Kitapsız büyüyen çocuk susuz yetişen ağaca benzer." atasözünü açıklayan bir yazı (kompozisyon) yazınız. Yazınıza uygun başlık koyunuz.

Çocukların eğitimi çok önemli bir konudur. Onları iyi yetiştirmek gerekiyor. Bu eğitimde kitapların yeri asla yadsınamaz. Nasıl ki bir ağaç susuzluktan kuruyorsa, çocuk da kitapsız büyüyünce körleşir. Çocuğun can bulması, iyi yetişmesi, geleceğe emin adımlar atması tamamen kitap okumaya verdiği öneme bağlıdır. Çünkü kitaplar bir çocuğun gelişimini tamamlayan bir etkiye sahiptir.

Çocuk kitap okudukça beynindeki gelişmeyi, düşünce dünyasında yaşar. Düşünen insan da hayatta daha başarılı olma yolunda ilerler. Kitap çocukların kendini ifade etme becerisine önemli katkı sağlar. Böyle yararlı bir araçtan çocuklarımız niye mahrum kalsınlar ki? Ülkemizin gelecekteki temsilcisi olarak çocukların kitapla beslenmesi çok önemli bir zorunluluktur. Onlar kitaplarla beslenip gür bir ağaç gibi daha iyi yerlere gelecek ve topluma faydalı olacaktır. Bu yüzden çocukları kitap okumaya teşvik etmeliyiz. Bir çocuğu nasıl yetiştirirseniz öyle olur. Dolayısıyla kitaplarla büyüyen çocuklar, toplumumuz için çok iyi bir kazanımdır. Suyun ağacı beslediği gibi kitapların da çocuklarımızı beslemesine olanak sağlamalıyız. Kitapsız büyümek, eğitimsiz, bomboş bir insan olmak demektir. Kimse böyle bir insan yetiştirmeyi de istemez.

Sonuç olarak kitapların ne kadar yararlı olduğunun farkına varmalıyız. Çocuklarımızı onlardan hiçbir zaman mahrum etmemeliyiz. Sürekli kitap okuyup kendini geliştirmek, bir çocuk için en güzel yetişme şeklidir diyerek sözlerimizi noktalıyoruz.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski