Bir İnsan Gittiği Ülkede Kendi Örf ve Adetlerini Yaşamalı ve Yaşatmalı Konulu Münazara

“Bir insan gittiği ülkede kendi örf ve adetlerini yaşamalı ve yaşatmalı” konulu münazara yazınız.

Bence bir insan gittiği ülkede kendi örf ve adetlerini yaşamalı ve yaşatmalıdır. Çünkü örf ve adetler bizim kültürümüzü oluşturan önemli unsurlardan biridir. İnsan kim olduğunu, nereye ait olduğu bilmeli ve ona göre davranmalıdır.

Örneğin biz başka bir ülkeye gittiğimizde kendi değerlerimiz olan örf ve adetlerimizi unutursak, vatanımıza, milletimize haksızlık etmiş oluruz. Bizim kendimize ait ana dilimiz, tarihimiz, adetlerimiz var. Bunlar yabancı bir ülkeye göç ettiğimizde yaşatılmalıdır.

Kim olduğumuz unutursak, örf ve adetlerimizi yaşatmazsak, bunun sonucunda asimilasyona uğrarız. Bunun sonucunda kültürümüzü, milli değerlerimiz yozlaştırmış oluruz. Bu yüzden milli değerlerimize, örf ve adetlerimize gereken önemi vermek gerektiğini düşünüyorum. Yabancı ülkeye göç eden biri kendi ülkesinin adetlerini yaşamıyorsa, o kişi bence vatanına bağlı değildir. Burada vatan sevgisi ön plana çıkıyor. Zira vatanına bağlı olanlar, vatanını, milletini, milli değerlerini sevenler kendi örf ve adetlerini yaşatırlar.

Sonuç olarak örf ve adetler milletimizin kültürel değerlerindendir. Bunlar çok önemlidir. Nereye gidersek gidelim özümüzü kaybetmemeliyiz. İnsan kendi değerlerine sahip çıkmalıdır diyerek sözümü tamamlıyorum.

1 Yorumlar

  1. Ya lütfen o ulkenin adetlerine uymaliyiz da paylaşırmisınız

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski