Tebessüm Etmenin İnsan İlişkileri Üzerindeki Etkisini Anlatan Yazı

Defterinize, tebessüm etmenin insan ilişkileri üzerindeki etkisini anlatan bir yazı yazınız.

Tebessüm karşımızdaki kişiyle konuşmak için, ona kendimizi ifade etmek için kapı açan bir duygunun adıdır. Tebessüm gönül okşayan bir duygudur. Tebessüm etmek sayesinde insanların bulunduğu ortam şenlenir. Eğer bir yerde gerginliği azaltmak istiyorsanız, havayı yumuşatmak istiyorsanız orada tebessüm etmek gerekir. Çünkü tebessüm bir diğer adıyla gülümseme bulunduğu ortamdaki kötü havayı değiştirir. Bu sayede daha mutlu bir ortam oluşur.

Tebessüm etmenin insan ilişkileri üzerinde şifalı bir etkisi vardır. Hastalara ve yaşlılara tebessüm etmek, özellikle çok değerli bir davranıştır. Bu yüzden yakınınızda hasta veya yaşlı biri varsa onlara tebessüm etmeyi unutmayınız. Böylece onların gönüllerini kazanmış da olursunuz. Yani böyle güzel bir etkiye sahip olan ve mutluluk kaynağı olan bir davranışı hayatımızdan neden eksik edelim ki? Tebessüm etmek, kalpleri kazanmaktır. Küçücük bir tebessümle bütün kalplerin kapısı açılır. Diyeceksiniz ki altı üstü bir tebessüm ne olacak ki? Öyle değil işte, bir tebessümle mutlu olan o kadar insan var ki, o insanları hayatımızda sıklıkla görmekteyiz. Zaten tebessüm etmenin dinimizde de önemli bir yeri vardır.

Tebessüm sadakadır derler. Bu açıdan baktığımızda iyileştirici bir etkiye sahip olan, ücretsiz bir davranıştır tebessüm. Özetlemek gerekirse depresyon ilaçlarından da büyük etkiye sahip olan tebessüm, hayatımızın her anında olmalıdır. İnsan ilişkilerinin daha samimi olmasını, daha sağlıklı olmasını sağlayan tebessüm etmeyi hiç kimseden esirgememek öncelikli vazifelerimizden biri olmalıdır diye düşünüyorum.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski