Doğru Düşündüğüne İnanan Yanlış Fikirlerle Savaşmak Zorunda Kalır Sözü ile İlgili Kompozisyon

“Doğru düşündüğüne inanan yanlış fikirlerle savaşmak zorunda kalır sözü ile ilgili kompozisyon” konusunu kısaca ele alacağız.

İnsanlar her zaman kendi düşündüklerinin doğru olduğunu zanneder. Oysa doğru düşündüğüne inanan yanlış fikirlerle savaşmak zorunda kalır. Bu yüzden düşündüklerimizin doğru olup olmadığına özellikle dikkat etmekte fayda vardır. Düşündüklerimiz yanlış olabilir. Bunun için akıl ve mantığa uygun olarak adım atmalıyız. Doğru düşündüğümüzü zannettiğimiz düşünceler belki de yanlış fikirlerdir. Böyle düşündüğümüz için yanlış fikirlerle savaşmaktan kurtulamayız.

Ben böyle düşünüyorum, bu düşüncem doğrudur demek akla ve mantığa aykırıdır. Diğer insanların görüşünü alarak düşündüğümüz şeylerin doğru olup olmadığını belirleyebiliriz. Yoksa benim her düşündüğüm doğrudur yaklaşımı bizi yanlış fikirler içinde boğuşmaya götürür. Bu noktadan baktığımızda aklımıza akıl akıldan üstündür atasözümüz geliyor. Gerçekten de hayatta her düşündüğümüz doğru olmuyor. Başka insanların düşüncelerine, akıllarına danışmak gerekiyor. Ancak istişare ederek neyin doğru, neyin yanlış olduğunu fark edebiliriz.

Doğru bildiğimiz yanlışlardan kurtulmanın tek çaresi, başka insanlara akıl danışmaktan geçiyor. Kendimizi beğenmeden hareket ederek yanlış fikirlere kapılmaktan kaçınmalıyız. Çünkü doğru düşündüğüne inanan yanlış fikirlerle savaşmak zorunda kalır. Bu sözden gerekli dersleri almalı, kendi düşüncelerimizin her zaman doğru olduğuna inanmaktan sıyrılmalıyız. Biz böyle düşünüyoruz, bu düşünce doğrudur dememeli, ortak akıl ile hareket etmeliyiz. Sonuç olarak doğru düşündüğümüze inandığımız şeylerin gerekte ne kadar doğru olduğunun bilincinde olmalıyız. Eğer bu düşüncelerimiz yanlışsa gerçek doğruyu bulmaya çalışmalıyız.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski