Teknoloji yararlı mıdır zararlı mıdır konusunu gruplar oluşturarak tartışınız.

Teknoloji yararlı mıdır zararlı mıdır konusunu gruplar oluşturarak tartışınız. Tartışma sırasında düşüncelerinizi uygun şekilde ifade etmeye, farklı bakış açılarına hoşgörüyle yaklaşmaya ve dilimize henüz yerleşmemiş yabancı kelimelerin Türkçelerini kullanmaya özen gösteriniz. Tartışma sonunda grupların bakış açılarını yazınız.

1. Grubun Bakış Açısı: Teknoloji Yararlıdır

Teknoloji, bana göre yararlıdır. Çünkü teknoloji sayesinde her işimizi kolaylıkla halledebiliyoruz. Teknolojik araçlar ile birlikte, bilgiye ulaşmak çok kolay ve hızlı hale geldi. Haberleşme imkanları kolaylaştı. İnsan gücüne duyulan ihtiyaç azaldı. Araştırma yaptığımız konular için hemen teknolojik araçlar olan telefon ve bilgisayarı kullanıyoruz. Onlar olmasa işimizi yapmak için epey uğraşırdık. Oysa teknoloji olunca yapacağımız işleri anlık ve yorulmadan yapıyoruz. Bu gibi etkenlerden dolayı teknoloji yararlıdır bakış açısına sahibim.

2. Grubun Bakış Açısı: Teknoloji Zararlıdır

Teknoloji zararlıdır çünkü teknolojinin hızla gelişmesiyle insanların birbiriyle iletişim kurmakta zorlandığını görüyoruz. Hemen her evde küçüğünden büyüğüne herkesin elinde bir akıllı telefon olması, aile bireyleri arasında bile iletişime engel olmaktadır. Çocuklar teknolojiyi güvenli bir şekilde kullanmayı öğrenmeden teknolojik araçlarla haşır neşir oluyorlar. Bu durum çocukların gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca teknoloji ile birlikte insanlar üşengeç olmaya başladı. Yani kimse yerinden kıpırdayıp da iş yapamaz hale geldi. Teknolojiyi gereğinden fazla kullanınca sağlık sorunları artmaya başladı. Bu yüzden teknoloji zararlıdır.

Bu yazıda “Teknoloji yararlı mıdır zararlı mıdır?” konusu ile ilgili tartışma yazısı yazdık. İki grubun bakış açısına da örnekler verdik.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski