Türklerin Misafirperverliği ile İlgili Kompozisyon

“Türklerin misafirperverliği ile ilgili kompozisyon örneği. Yazıya kısa ve konuya uygun başlık koyunuz.

Türkler misafirperverliğe çok önem verirler. Misafirlerini en güzel şekilde ağırlamaya çalışırlar. Milletimizin misafirliğe verdiği önemi herkes çok iyi bilir. Misafirperverlik kültürümüzün de önemli bir parçasını oluşturur. Geçmişten günümüze misafirlik, misafirlere sunulan ikramlar, onları en iyi şekilde karşılamak gibi durumlar geleneğimizi oluşturmuştur.

İnsanlar misafirliğe gittiğinde samimi bir ortam oluşur. Bu ortamda muhabbet edilir, acılar, sevinçler paylaşılır. Yani toplumda bir kaynaşma oluşur. Bu kaynaşma sonucunda insanlar arasında yardımlaşma, paylaşma, dayanışma duyguları da gelişmiş olur. Misafirliğe gittiğinizde hepiniz görmüşsünüzdür. Ev sahibi hoş geldin diyerek misafirlerini sıcak bir şekilde karşılar.

Herkes birbirinin hal ve hatırını sorduktan sonra sohbet ortamı oluşur. İnsanlar için en önemli konulardan biri olan iletişimin en etkili yaşandı ortam misafirlik ortamdır. Çünkü bu ortamda herkes birbiriyle konuşur, samimi bir şekilde herkes derdini anlatır, karşıdaki onu dinler. Böyle güzellikler sağlaması bakımından da misafirlik geleneğini sürdürmek çok yerinde olacaktır.

Misafirperverlik denilince ilk olarak akla Türk milletinin gelmesi doğrudur. Çünkü milletimiz her anlamda misafirliğe önem verir. Evde bir şey var mı yok mu ona bakmaksızın onları memnun etmek için elinden ne geliyorsa yapar milletimiz. Başka bir deyişle misafir geldiğinde ev sahibi elindeki bütün imkânları kullanarak misafirlerini hoşnut etmeye çalışır. Bu noktada bakarsak Türk milletimizin misafirperverliği dillere destandır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski