Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır Kompozisyon

“Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.”atasözüyle verilmek istenen mesaj nedir? Konusu ile ilgili görüşlerimizi yazacağız.

Aşağıda verilen atasözlerini inceleyiniz, atasözlerinde kahve hangi yönüyle anlatılmaktadır? Verilmek istenen mesaj üzerinde düşünüp görüşlerinizi arkadaşlarınıza anlatınız.

Etkinlik: “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır.” atasözünde kahve hangi yönüyle anlatılmıştır? Verilmek istenen mesaj nedir? Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözünün anlamı nedir?

Kahve evimize gelen misafirlere ikram edilen çok özel bir içecektir. Kahve insanlara değer verdiğimizi gösterir. Bu atasözünde kahve insanlar arasında kurulan dostluk duygusunu ifade eder.

Bir fincan kahve ikram ettiğiniz kişi bunu hiç unutmaz. Aradan uzun yıllar da geçse içtiğiniz kahvenin hatırı vardır. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır atasözünü incelediğimizde, kahvenin vefa duygusunu geliştirdiğini görüyoruz. Aradan kaç yıl geçerse geçsin biriyle içtiğiniz kahvenin hatırasını bu yüzden unutamazsınız.

Çünkü kahve içmek insana değer verildiğini, kişinin özel olduğunu, orada samimi bir ortam olduğunu, insanlar arasında sıcak sohbetler, muhabbetler edildiğini ifade eder. Bu yönüyle kahve iyilikte bulunmak, dostluk kurmaz, gülü bir sevgi bağı oluşturmak, insanlar arasında vefa duygusunu geliştirmek anlamında çok değerlidir.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski