Kişilerin Başarısını Sağlayan Temel Etken Genetik Özellikleri mi Yoksa Çalışmaları mıdır Konulu Bir Münazara

Kişilerin başarısını sağlayan temel etken genetik özellikleri mi yoksa çalışmaları mıdır konulu bir münazara örneğine yer vereceğiz.

Münazara Konusu: Naim Süleymanoğlu’nun hayatından hareketle “Kişilerin başarısını sağlayan temel etken genetik özellikleri mi yoksa çalışmaları mıdır?” konulu bir münazara düzenleyiniz.

Kişilerin başarısını sağlayan temel etken genetik özellikleri mi yoksa çalışmaları mıdır? diye sorarsanız bana göre kişilerin başarısını sağlayan temel etken genetik özellikleridir. Bir çocuğun genetiğinde zekâ ve çalışkanlık varsa o çocuk, çok başarılı olur. Bunu sınıflarda ders esnasında çok net bir şekilde görebiliyoruz. Yalnız genetik özelikleri iyi olan bir insanın başarılı olması için de çalışması gerekir. Genetik özellikler başarı için en önemli etkendir fakat çalışmayla da desteklenmelidir. Yani dikkatimizi başarılı olmak istediğimiz konuya vermek de önemlidir. İlgisiz kalınca zaten kimse başarılı olamaz.

Bir kişinin genetik özelikleri çok iyi, her şeyi çok çabuk anlıyor olsun. Fakat çalışmazsa sahip olduğu genetik özelliklerle bir yere kadar başarılı olur. Çalışmayı da ihmal etmemelidir. Genetikten gelen zekâsı iyi olan her öğrenci, öğretmenin anlattığı konuyu çok kısa sürede kavrarken, zekâsı düşük bir öğrenci ne yaparsa yapsın konuyu anlamakta zorlanmaktadır. Zekası düşük olan öğrencinin anlama seviyesi de yetersiz olduğu için bir yere kadar başarı sağlayabilir. Buradan anlıyoruz ki kişinin başarısında genetik özelliklerin büyük etkisi vardır. Mesela bir arkadaşım vardı. Her şeyi çok çabuk anlıyordu. Aradan belli bir zaman geçmesine rağmen o bilgileri unutmuyordu. Demek ki onun genetik özellikleri iyi diye düşünüyorum.

Çalışmaları kişilerin başarısını sağlayan temel etken olsaydı her çalışan kişi çalıştığı alanda başarılı olurdu. Örnek vermek gerekirse bazı öğrenci arkadaşlarımız o kadar çalışıp çabalamalarına rağmen bir türlü başarılı olamıyorlar, sınavlardan istedikleri notu alamıyorlar. Demek ki başarıda sadece çalışmak temel bir etken olarak görülmemelidir. Sonuç olarak kişilerin başarısında genetik özellikler ve çalışmaları etkilidir ancak genetik özellikler, çalışmalardan daha öndedir.

4 Yorumlar

  1. gerçeği söylemem gerekirse bende genetik özellikler grubundayım ve sizin sayenizde grubumuz kazanıcak gibi görünüyor... çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bende genetik özelliklikler grubundayım ve burda çok güzel bilgiler var☺☺

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski