Astronot olduğunuzu hayal ediniz, uzayda geçirdiğiniz bir gün anlatınız.

“Astronot olduğunuzu hayal ediniz. Uzayda geçirdiğiniz bir günü anlattığınız hikâye edici bir metin yazınız. Hikâyenize uygun bir başlık koymayı unutmayınız.” konulu kısa bir hikâye yazacağız. (Merak Ettiklerimiz metni sayfa 142)

Astronot olduğumu hayal ediyorum. Bu hayalimde uzaydaki bir günümü sizlerle paylaşacağım. Astronot olarak uzaya gönderildik. Buradaki amacımız uzayda yer çekimsiz bir ortamda yaşamanın heyecanını görmekti. Ben ve birkaç kişiden oluşan bir ekiptik. Orada lazım olacak bütün eşyalarımızı önceden hazırladık.

Gece saatlerinde Uzay İstasyonundan yola çıktık. İçinde olduğumuz uydu birkaç saat sonra bizi uzaya ulaştırdı. Orada uydudan iner inmez kendimizi bir kuş gibi süzülürmüşçesine havada bulduk. O an anladım ki kuş olup uçmak çok güzel bir duyguymuş. Çünkü hep havadasınız ve her yer ayaklarınızın altında kalıyor. İstediğiniz her yere uçarak gidiyorsunuz.

İnsan olarak dünyadaki yaşantımızda kuş olmayı isterdim. Bunu şu anda uzayda yaşıyordum ve çok güzel bir şeydi. Bize küçükken okullarda uzayda yer çekimi olmadığını anlatırlarken bunun nasıl bir şey olduğunu merak ederdim. Şimdi bizzat uçuyorum. Uçmanın tadına uzayda varmıştım.

Havada uçmaya olan bu özlem beni astronot olmaya yöneltti. Böylece okuyup bir astronot olmayı başardım. Ve şimdi ülkeme bilim alanında hizmet ediyorum.  Uzayda uçar vaziyette bir günümü gezerek geçirdim. Bu sırada arkadaşlarla uzayda birçok gök cismiyle karşılaştık. Yeni yeni bilgiler öğrenerek tekrar dünyaya döndük.

6 Yorumlar

  1. Çok güzel bir hikâye edici metin oluşturmuşsunuz.Hoşuma gitti ve artık böyle hikâye yazacağımda sizden yardım alacağım.İyi günler dilerim.⚘⚘⚘

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize sevindim.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler elinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Hikaye çok güzel bana türkçe dersinde çok yardımcı oldu

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski