Suyun hayatımızdaki önemi ile ilgili bir metin yazınız.

Bu bölümde cevapladığımız soru: Anlamını öğrendiğiniz kelimelerden beşini kullanarak suyun hayatımızdaki önemi ile ilgili bir metin (kompozisyon) yazınız.

Suyun insan yaşamı için önemi o kadar büyük ki bunu kelimeler ile anlatmak yetersiz gelir. Çünkü su yoksa hiçbir şeye sahip olamayız. Yaşam kaynağımız olan su, canlı kalabilmemiz için en büyük etken olarak bilinir. Gerçekten de su olmadan hiçbir şey yapamayız. Düşünün bir kere su ile bütün doğal ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Temizlik, yeme içme veya tarım alanında suya hep ihtiyaç duyuyoruz.

Son yıllarda gözlenen kuraklık, suyun yaşamımız için önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bütün bunlara rağmen öz eleştiri yapmak gerekirse su kullanımına dikkat ettiğimizi düşünmüyorum. İnsan olarak sanayideki gelişmelere ayak uydurma adına su kaynaklarına zarar veriyoruz. Yani endüstri atıkları ile çevremiz kirleniyor. Bu kirlilik arttıkça bütün canlıların hayatı tehlikeye giriyor. Bu da insan hayatının tehlikeye girmesine yol açıyor. Suyun öneminden bahsetmişken boş yere suyu akıtmaktan kaçınmamız gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bugün suyumuz bol diye çok harcamamalıyız. Birçok ülkede insanlar susuzlukla mücadele ediyor. Onları da düşünmeliyiz. Su tüketiminde aşırıya kaçmamalıyız. Zaten barajlardaki su seviyesi alarm veriyor. Aylardır yağış alamıyoruz. Ülkece su sıkıntısı çekiyoruz.

Sonuç olarak bir yerde su varsa hayat var demektir. Su olmasaydı nasıl yaşardık diye düşünüyorum. O zaman yaşam bile olmazdı değil mi? İster insan, ister hayvan, ister bitki olsun her canlı için muazzam bir nimettir su. Dolayısıyla suyun yaşamımız için önemini tartışmak bile anlamsızdır.

5 Yorumlar

Daha yeni Daha eski