Çevreye karşı duyarlı olmak konulu bir metin yazınız.

Bu bölümde fikir alacağınız metnin kitaptaki sorusu: “Çevreye karşı duyarlı olmak” konulu bir metin yazınız. Yazınızı özenli ve okunaklı yazıp görsellerle süsleyiniz. (3. Sınıf)

Çevreye karşı duyarlı olmak, çevreye zarar verebilecek bütün davranışlardan kaçınmaktır. Çünkü çevre, bütün canlıların yaşam alanı demektir. Yani hava, su, toprak, doğa gibi unsurların tamamı çevreyi oluşturmaktadır. Öyleyse çevremizi temiz tutmalıyız. Tükettiğimiz ürünlerin paketlerini öyle ortalığa atmamak, geri dönüşüme önem vermek, plastik atıkların doğada yok olmasının uzun sürdüğünü bilmek ve atıkları çevreye ciddi zarar verdiğinin farkında olmak gibi konular çevreye duyarlı bir insan olduğumuzu gösterir.

Çevre temiz olursa bütün canlıların sağlıklı bir şekilde yaşaması sağlanmış olur. Her şeyden en önemlisi, temiz bir çevrede yaşamaktır değil mi? Bu konuya gereken özeni gösterip dünyamızı güzelleştirmek bizim elimizdedir. Mesela çevre projeleri büyük öneme sahiptir. Çevre ile ilgili projelere katılarak çevreye duyarlılığımızı gösterebiliriz. İnsanlar çevreye karşı duyarlılık hakkında bilinçlenirse, bu durum inanılmaz güzel sonuçlar doğurur. Konu ile ilgili yapılabilecekler; suları kirletmemek, çöpleri çöp kutularına atmak, fidan dikmek, nehirlere atık su akıtmamak, sahilleri temiz tutmak gibi örneklerdir. Yaşam alanlarımızın yok olmaması için bunlara dikkat etmeye mecburuz. Bu konulara gösterilen hassasiyet çevreye duyarlı olmak demektir.

Çevreye duyarlı bir insan, çevrenin her zaman temiz tutulması gerektiğini bilir. Bu anlamda çevre temizliğine her halükarda dikkat eder. Günlük hayatta kendi ihtiyaçlarını karşılarken çevreye zarar vermemek konusunda çok hassas davranır. Sonuç olarak çevre bütün canlılar için temiz ve sağlıklı olmalıdır. İyi bir yaşam sürmek, böyle mümkün olur. Bu yüzden yaptığımız bütün işlerde çevreye zararımız dokunmaması adına elimizden gelen duyarlılığı göstermeliyiz.

15 Yorumlar

  1. bu çok fazla olmuş hiç biri sığmadı maalesef ama emek var helal olsun

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. Eğer buna bakmasaydım şu an ne yazacağımı düşünüyodum.

      Sil
    3. Mük olmuş emeğinize saglık ögretmen en güzel sen yazmıssin dedi tahtaya cikartip okuttu butün sınıfin ağxi açık kaldı 🥰

      Sil
  3. MÜKO olmuş gerçekten çok teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  4. Öğretmen aferin dedi senin sayende

    YanıtlaSil
  5. çok iyi emeğiniz için çok teşekkürler,

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür
    Ödevimi sayende yaptım

    YanıtlaSil
  7. Bu nasıl firma

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir metin en çok beni beğendi öğretmen

    YanıtlaSil
  9. GUZEL BİR METİN OLMUŞ ÇOK İŞİMİZE YARADI EMEĞİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski