Türk kültüründe misafirin önemini ve misafirliğin sosyal hayattaki yerini belirten bir konuşma hazırlayınız.

Türk kültüründe misafirin önemini ve misafirliğin sosyal hayattaki yerini belirten bir konuşma hazırlayınız. Konuşmanızı misafirliği konu alan görsellerle destekleyiniz. Konuşmanız için prova yapmayı unutmayınız.

Çok kıymetli arkadaşlar,  bildiğiniz gibi Türk kültüründe misafirin önemi çok büyüktür. Evimize bir misafir gelse ne yapsam da misafirimi hoşnut etsem deriz. Misafir el üstünde tutulur kültürümüzde. Sosyal hayatta misafirlik ise insanlar arasında bağlılık ve samimiyet duygularını güçlendirmesi bakımından çok ayrı bir yere sahiptir.

Eve gelen misafirlere elden geldiğince çeşitli ikramlarda bulunulur. Misafirler en güzel şekilde ağırlanır. Onların evden gönülleri hoş olarak, memnun bir şekilde ayrılması için ev sahipleri adeta yoktan var eder. Misafirin yeri evin baş köşesidir. O en güzel ikramlara layıktır. Rahat etmesi için bütün hazırlıklar yapılır. Onunla candan ciğerden konuşulur. Onu razı etmek amaçlanır. Anlayacağınız Türkler olarak misafire önem veririz.

Misafir ağırlama kültürü aslında bizi diğer milletlerden ayıran özelliklerden biridir. Çünkü Türk kültürü diğer kültürlere oranla misafire daha fazla önem vermektedir. Ne zaman evlerimize bir misafir gelse, onu en güzel şekilde, en samimi şekilde konuk eder ve misafirin gönlünü hoş tutmaya çalışırız. Bu durum Türk kültüründe misafirliğe verilen önemi apaçık göstermektedir.

Biraz da misafirliğin sosyal hayattaki yerinden bahsedeyim. Misafirlik kültürüyle insanlar arasındaki sevgi ve yardımlaşma bağları güçlenir. Böylece toplumda, sosyal hayatta, insanlar arasında birlik ve beraberlik artmış olur. Misafirin önemi ile ilgili konuşmamın sonuna geldim. Beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim.

15 Yorumlar

  1. yazıcam deftere ama acaba eksi yiyecekmyim korkuyorum azam değil yazdım bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam aynısını değil kendince değiştirerek yaz bir şey olmaz.Ben öyle yaptım şahsen + aldım.

      Sil
  2. Korkmanıza gerek yok bence.

    YanıtlaSil
  3. İNŞALLAH - YEMEM

    YanıtlaSil
  4. ben yazmıyacam cok uzun kısa ve guzel olsun ıyı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi yorumlarını katarak ve kısaltarak yapabilirsin bence

      Sil
  5. ben sadece başdakini yazcam

    YanıtlaSil
  6. Öğretmen 7 dakikalık anlatın dedi bize inşallah bu yazılanlar yeter

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski