Yardımlaşmanın önemiyle ilgili bir konuşma hazırlayınız.

7. Sınıf Türkçe dersi konuşma etkinliği: Yardımlaşmanın önemiyle ilgili bir konuşma hazırlayınız.

Hayatı yaşanabilir ve anlamlı kılan şey yardımlaşmadır. Dünyanın da kimseye kalmayacağını düşünürsek insanlara, diğer canlılara yardım ederek ardımızda güzel şeyler bırakmak gerekir. Yardımlaşmanın hepimizin hayatında yeri ve önemi çok büyüktür. Çünkü hepimiz insanız ve bazen yardımlaşmaya ihtiyaç duyuyoruz. Bazı işlerin üstesinden tek başımıza gelemiyoruz. Bu durumda tabii ki yardımlaşmak gerekiyor. Bu yüzden yardımlaşmanın topluma çok önemli katkıları vardır.

Ne kadar zor olursa olsun yardımlaşma ile bütün ağır ve yorucu işler kolaylaşır. Birilerinin size destek olmasıyla her şeyi kısa zamanda hallettiğinizi görünce onlara karşı minnet duyarsınız. Bu da aranızdaki bağların güçlenmesini sağlıyor. Arkadaşlar, yardımlaşmanın insanlar arasında birlik ve beraberliği güçlendirdiğini hepiniz de çok iyi bilirsiniz. Yardımlaşma ile insanların birbirine karşı vefa duygusu gelişiyor, toplumdaki herkes iyilikte bulunmanın sevincini yaşıyor ve birbirleriyle daha samimi oluyorlar. Yani yardımlaşmayla insanlarda bir gönül köprüsü oluşuyor. Gördüğünüz gibi yardımlaşma her şeyden daha önemli bir konudur. Toplum içinde yaşayan insanoğlu yardımlaşmaya, dayanışmaya her zaman muhtaçtır bana göre. Bu yüzden altından kalkamadığımız işleri halletmek, sorunları çözmek, sıkıntılarımızı hafifletmek yardımlaşmaya bağlıdır. Biz de çevremizde yardıma muhtaç olan insanlara yardım edersek, her şey çok daha güzel olacaktır kanaatindeyim.

Sonuç olarak yardımlaşmanın topluma birlik, beraberlik, dayanışma ruhu gibi katkıları olur. Böylece o toplumun sırtı yere gelmez. Ne iş yaparsak yapalım, hayatın her alanında yardımlaşma ile işlerimiz daha bir kolay hale gelir. Bu yüzden yardımlaşma toplumsal bir iyilik hareketidir.

11 Yorumlar

  1. Bu konuşmayı kim yazdıysa ona binlerce milyonlarca trilyonlarca teşekkürler:) 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi yazı gerçekten çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  3. ççççççççççççççççççççççççççoooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kötü değil çççççççççççççççççççççççççççççoooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk iy bu kadar random:dsdsalnkwejpşsdfökdçflpaeowslaşsaişd

    YanıtlaSil
  4. güzeeeelll değil derrrrmmmiiişşşşiiiimmmm kötü deil ancak çok iyi değil

    YanıtlaSil
  5. hello ı am ingliş ben az bliyor türkçe ingilizcesinidei de yazeblirmisiniz???

    YanıtlaSil
  6. Yazı için allah razı olsun

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski