Atatürk'ün millet sevgisi ile ilgili sözlerini derleyiniz. Bu sözlerden biri hakkında bir konuşma hazırlayınız.

7. Sınıf Türkçe kitabındaki sonraki derse hazırlık sorusu: Atatürk'ün millet sevgisi ile ilgili sözlerini derleyiniz. Bu sözlerden biri hakkında bir konuşma hazırlayınız. Atatürk'ün millet sevgisiyle ilgili sözlerinden biri hakkında hazırladığınız konuşmayı gerçekleştiriniz.

Arkadaşlar Atatürk’ün millet sevgisi ile ilgili “Bizim milletimiz, vatanı için, hürriyeti ve egemenliği için fedakar bir halktır.” sözünü seçtim ve şimdi size bu sözle ilgili kısa bir konuşma yapacağım. Türk milleti olarak bizim milletimiz vatanını çok seven bir millettir. Bunu tarihte yapılan kahramanlıklarda açıkça görebiliyoruz.

Vatanımızın bağımsız olması bizim için her şeyden önemlidir. Kahraman ecdadımız içindeki vatan sevgisiyle Kurtuluş Savaşı'nda düşmanları yurdumuzdan atmasını bilmiştir. Bu uğurda sayısız şehitler vermişiz. Niçin mi, bu güzel vatanımızın kimsenin himayesine girmemesi için. Şimdi şehitlerimize ne kadar dua etsek, onlara ne kadar teşekkür etsek azdır değil mi?

Vatanımız için kahraman milletimiz canını feda etmekten çekinmemiştir. Kendini mermilere, top ve tüfek ateşine adeta siper etmiştir. Dolayısıyla bizim milletimiz, vatanı için, hürriyeti ve egemenliği için her türlü fedakarlığı göze alır. Vatan her şeyden önce gelir çünkü. Vatan denilince bizim için akan sular durur. Canımızı hiç çekinmeden feda ederiz.

Sonuç olarak vatan sevgisinin yerini başka bir şey alamaz. Özgürlük ve bağımsızlık bizim millet olarak karakterimizdir. Millet olarak vatanımız için, özgürlüğümüz için fedakarlık yapmaktan çekinmeyiz. Konuşmam burada sona ermiştir. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

1 Yorumlar


  1. ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLUK ANISI: KARANLIKTAN KORKMAM
    On beş yaşlarındaydım. Manastır Askeri İdadisi'ne gidiyordum. (O zamanın lisesi) Yaz tatilinde dayımın çiftliğine gitmiştik. Komşunun oğlu Enver'le çok iyi arkadaştık. Ara sıra birlikte gezerdik. Bir gün Enver, bizim bağa gidip üzüm yiyelim, dedi. Ben de olur dedim. Annelerimizden izin alıp yola çıktık. Sağda solda fazla eğlendiğimiz için, karanlığa kaldık.
    Enver: "İstersen dönelim. Sen şehir çocuğu olduğun için, karanlıktan korkarsın. Böyle durumlara alışık değilsin" dedi.
    Ben karanlıktan korkmadığımı söyledim. Yola devam edelim dedim. Tarla kenarı, patika yol, ağaçlık alan derken, karanlık iyice çöktü. Yanımdaki Enver'i zor seçer oldum. Bir saat önce dağların kartalıyım diyen Enver, gel Mustafa dönelim, az kalmıştı ya, yarın gündüz geliriz, demeye başladı. Neyse ki sonunda bağa vardık ve birer salkım üzüm kopardık. Üzüm yiyerek çiftliğe döndük.

    Öğretmenim Atatürk - Bilgi Yayınevi - Sayfa: 47
    İlkokul 3. Sınıf Tüm Dersler - Çalışkan Yayınları - Sayfa: 42

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski