Durmadan Devam Ettiğin Sürece Ne Kadar Yavaş Gittiğinin Bir Önemi Yoktur Kompozisyon

Bu yazımızda aşağıya, “Durmadan devam ettiğin sürece, ne kadar yavaş gittiğinin önemi yoktur.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız etkinliği ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Her insan kendisi için belirlediği hedefe doğru giderken çalışmalarına ara vermeden devam etmelidir. Başka bir deyişle istediğimize ulaşmak için önümüzdeki yollarda kararlı bir şekilde yürümeye devam etmeliyiz. Başarıya giden yolda yürümek ne demek derseniz, buradaki yürümek kelimesi, çalışmak manasına gelir. Eğer biz çalışmaya ara verirsek istediğimiz başarıyı yakalayamaz, hedefe ulaşamayız. İşte bu nedenle çalışmakta süreklilik çok önemlidir.

Örneğin kaplumbağa ile tavşanın hikayesini duymuşsunuzdur. Tavşan, kaplumbağa çok yavaş ilerliyor. Ben şuracıkta biraz dinlenip uyuyayım, onu her şekilde geçerim demiştir, bir uyanmış ki kaplumbağa bitiş çizgisine varmış. Çünkü kaplumbağa ne kadar yavaş da olsa yoluna durmadan devam etmiştir. Buradaki olaydan kendimize ders çıkarmalıyız. Yani ideallerimize erişmek için yavaş olsak da durmadan devam etmeyi alışkanlık edinmeliyiz. İnsan hayatı da böyledir. Hepimizin ulaşmak istediği bir nokta var ve bu hedefe ulaşmak için yolumuza sürekli biçimde, emin adımlarla devam etmeliyiz. Çalışmayı hiçbir şekilde sekteye uğratmamalıyız. Bir işin devamlı yapılması, o işin sonunda başarı getirir. Çalışmalarımızı durdurduğumuz zaman hevesimiz kaçacaktır. Bunun sonucunda başarıdan uzaklaşmış oluruz ki hiç kimse böyle olsun istemez.

Kısaca ifade etmek gerekirse, durmadan devam ettiğin sürece ne kadar yavaş gittiğinin bir önemi yoktur çok anlamlı ve doğru bir sözdür. Biz de çalışmayı sürekli hale getirmeli, çalışmaya ara vermemeli ve yolumuza sabırlı bir şekilde devam etmeli, bu sözün anlamı üzerine kafa yormalıyız. İşte o zaman gerçek başarıya ulaşmanın önündeki engel kalkmış olur.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski