Dürüstlük ile İlgili Öyküleyici Bir Metin

Dürüstlük ile ilgili öyküleyici bir metin yazınız. Aşağıya konuyla ilgili kısa bir metin yazdım. Başlık size ait olsun.

Hülya, 8. Sınıfta okuyordu. Derslerine pek çalışmayan bir öğrenciydi. Sınav zamanı gelip çattı. Hülya sınava da çalışmamıştı. Ancak akşam biraz kopya hazırlığı yaptı. Aklındaki düşünce kopya çekmek ve iyi bir not almaktı. O, bunu alışkanlık etmişti. Zihninde bu düşünceler varken uykuya daldı.

Ertesi gün okula gitti. Öğretmen elinde yazılı yoklama kağıdıyla sınıfa geldi. Hülya hazırladığı kopyaya çok güveniyordu. Hülya yazılı kâğıdına yazacak pek bir şey bulamadı. Çünkü öğretmeni o kadar söylemesine rağmen Hülya yine de dersi dinlemiyor, boş işlerle oyalanıyordu. Bu durumda Hülya akşamdan hazırladığı kopya ile sınav kağıdını doldurdu.

Zil çaldı ve sınav süresi bitti. Öğretmen kağıtları toplayarak sınıftan ayrıldı. Hülya kopya çektiğini kimseye de anlatmadı. İki gün sonra sınavlar okundu. Hülya yüksek bir not almıştı. Ancak kimseye belli etmiyordu kopya çektiğini. Hatta sınıftaki en başarılı öğrencilerden bile yüksek bir not aldı. Bu durum birkaç gün sonra Hülya’yı rahatsız etmeye başladı. İşin içinde haksızlık vardı çünkü.

Hülya ertesi günlerde öğretmenin yanına gidip bu konuyu dürüstlük ile anlattı. Öğretmen de Hülya’ya dürüst davrandığı için teşekkür ederek, ikinci bir yazılı yaptı. Hülya dürüst davranarak üzerindeki vicdan azabının kalkmasını sağladı. Yani dürüstlük insan için çok güzel bir erdemdir.

8 Yorumlar

  1. Cok guzel bir hikaye bence

    YanıtlaSil
  2. Yazının konusu,ana fikri,serim bölümü,düğüm bölümü ve çözüm bölümü nedir

    YanıtlaSil
  3. Yazının konusunu ve ana fikrini söyleyebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  4. Yoğk yahu bizim hoca baktigimizi bilir hem vicdan diye bisi var demi Jaksjsjgsd

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski