Akıllı Adam Hem Kitapları Hem de Doğrudan Doğruya Hayati Okur ile İlgili Kompozisyon

Akıllı adam hem kitapları hem de doğrudan doğruya hayatı okur özdeyişini açıklayan bir kompozisyon yazınız. Yazınıza dikkat çekici bir başlık koyunuz.

Bana göre dünyada yapılabilecek en akıllı iş kitap okuma alışkanlığı kazanabilmektir. Çünkü her insan kitap okumayı sevmez. Kitapları sevmek de bu yüzden akıllılık olarak nitelendirilebilir. En akıllı adam kitap okuyan adamdır diye düşünüyorum. Çünkü kitap okumak bize aslında hayatı öğretir. Böylelikle hayatı okumayı da öğrenmiş oluruz.

Hayatın her türlü aşamasına kitaplarda yer verilir. Kitabı yazan zaten insanlar olduğu için kitapların içinde hayatın sevinçleri, acılarına dair bilgiler mevcuttur. Bu yüzden kitap okudukça hayatı da okumuş oluruz. Kitapların insana sağladığı katkılar göz önünde bulundurulursa kitap okuyanların ne kadar akıllı olduğunu rahatlıkla anlayabiliriz.

Her kitap değerlidir ve insanlar tarafından okunmayı bekler. Burada dikkate alınacak en önemli nokta kitap okumayı sevmektir. Kitapların içine girdikçe hayatın anlamına da erişmek kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden kitaba yeteri kadar değer vermek gerekiyor. Şöyle bir düşünelim isterseniz, kitaplar sayesinde zihnimizi daha iyi kullanıyoruz. Hayattaki olaylara bakış açımız değişiyor. Artık düşünerek hareket ediyoruz. Bütün bu güzellikleri sağlayan sadece kitaplardır. Dolayısıyla akıllı adam hem kitapları hem de doğrudan doğruya hayatı okur diyebiliriz.

Sonuç olarak hem çocuklara hem de kendimize akıllıca bir iyilik etmek istiyorsak, yapacağımız iş kitapları sevmek ve kitap okuma alışkanlığı kazanmaktır. Akıllı adam da kitapların ne kadar yararlı olduğunu bildiğinden kitap okumaktan geri durmaz. Kısaca belirtmek gerekirse kitap okumakla sadece bilgimiz artmaz, hayatı okumayı da öğrenmiş oluruz.

6 Yorumlar

  1. çok teşekkür ederim biraz daha kısa olsa daha iyi olurdu

    YanıtlaSil
  2. Siz isterseniz özet şeklinde kısaltabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. salak. Ben sadece 10 kelimelik bir sey istiyordum

    YanıtlaSil
  4. 999999999999999999999999999 kelimelik degil ula.


    YanıtlaSil
  5. bir sey bilmeyen domuz sensin

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski