Gökyüzü Sadece Uçmaktan Korkanların Sınırıdır Bilgilendirici Metin

Bu bölümde kısaca ele aldığımız yazının sorusu, 8. sınıf Türkçe kitabı sayfa 109: “Gökyüzü, sadece uçmaktan korkanların sınırıdır.” Bob BELLO (Bab Bello) sözünden yola çıkarak bilgilendirici metin (kompozisyon) yazınız. Yazınızda giriş, gelişme, sonuç bölümlerine yer veriniz.

Giriş: Gökyüzü bizim atmosferi gördüğümüz bölümdür. Gökyüzünden yukarısı uzay boşluğu olarak bilinir. İnsan uçmaktan korkuyorsa, onların sınırı gökyüzüdür diyebiliriz. Oysa gökyüzünün de daha ötesinde uçsuz bucaksız bir uzay boşluğu vardır. Dolayısıyla gökyüzü, sadece uçmaktan korkanların sınırıdır. Bu sınırın da ötesi olduğunu bilmek gerekir diye düşünüyorum.

Gelişme: İnsan araştırma yaptıkça bilgiye ulaşır. Yani uçmaktan, yeni bilgiler edinmekten korkmamalıyız. Uzay ile ilgili yapılan araştırmaları bilmeli ve öğrenmeliyiz. Uçmaktan korkmamalı, gökyüzünün de ötesindeki sınırlara ulaşmalıyız. Bu sayede yeni bir evren olduğunu, gökyüzünden ötelerde farklı gezegenler olduğunu keşfedebiliriz. İnsanlar için bilginin sınırı yoktur. Bu yüzden keşfedilmemiş ne varsa bu anlamda meraklı olmalı, yapacağımız buluşlarla insanlığa hizmet etmeliyiz. Bilim insanları yaptıkları buluşları uçmaktan korkmadıkları için gerçekleştirmişlerdir. Yani kararlı bir çalışma ile hataları karşısında yılmamışlar, bilgilenmek için yeni yöntemler geliştirmişlerdir. Dolayısıyla korkularından sıyrılıp daha ileriye emin bir şekilde gitmeyi başarmışlar. Anlayacağınız bilinmeyen, kimsenin bulamadığı insanlık yararına yeni bilgiler öğrenmek istiyorsak korkmadan sınırları zorlamak gerekiyor.

Sonuç: Sonuç olarak bilmek için uçmalıyız. Uçsuz bucaksız uzay hakkında yeni bilgiler öğrenebilmeliyiz. Bu da iyi bir araştırma ile öğrenilecek bir bilgidir. Bilgiye ulaşmak için sınırların ötesine uçmaktan korkmamalıyız. Gökyüzünü sınır olarak görürsek yeni bilgilere ulaşamayız. Bu da bizim uçmaktan korktuğumuzu gösterir. Bu sebeple uçmaktan korkmayıp gökyüzü sınırının ötesine gidip kendimizi aşmak ve faydalı bilgileri öğrenmek için çabamızı sürdürmeliyiz.

18 Yorumlar

  1. Bu yazının başlığı nedir

    YanıtlaSil
  2. Metne uygun bir başlık siz belirleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Güzel beyendim hatta bayıldım öğretmenime sundum öğretmedimde bayıldı çok sağolun sayenizde sözlüm💯💯

    YanıtlaSil
  4. Başlığı da siz bulun yani

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem bir metin bayıldım aşırı iyi olmuş

    YanıtlaSil
  6. Süper bir metin teşekür ederim böyle bir metin için

    YanıtlaSil
  7. beğenmedim çünkü bunu öğretmene gösterirseniz intten baktığınızı anlar
    :=(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değiştir kendi fikrini kat kardesim gayet de guzel

      Sil
  8. Güzel değilse yazma yazmak zorunda da değilsin...

    YanıtlaSil
  9. Bir başlık söyleyebilir misiniz

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski