Mağlubiyete Uğrayınca Ümitsizliğe Kapılma Her Başarısızlıkta Bir Zafer Arzusu Yatar Kompozisyon

Defterinize “Mağlubiyete uğrayınca ümitsizliğe kapılma, başarısızlıkta bir zafer arzusu yatar.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Kompozisyon yazınıza kısa bir başlık koyunuz.

Hayatta galibiyet de mağlubiyet de bir arada bulunur. İnsanlar doğası gereği mağlubiyete uğramak istemezler. Başka bir deyişle her zaman kazanan olmak isterler. Ancak istediğimiz şeyler her zaman olmayabiliyor. Bu durumda nasıl davranmalıyız? Bence yılmamak gerekir. Ayakta kalabilmek, ümidimizi kaybetmemek gerekir. Çünkü ümidimizi kaybedersek aslıda her şeyi kaybetmiş gibi oluruz. Bu yüzden azimli ve kararlı davranmakta fayda vardır diye düşünüyorum.

İnsanız ve hata yapabiliriz. Bunun sonucunda bazı başarısızlıklar yaşayabiliriz. Yaşadığımız yenilgiler bizi ümitsizliğe sevk etmemeli aksine zafer kazanma arzumuzu artırmalıdır. Ümitsizliğe kapılmak bana göre yenilgiyi an baştan kabullenmek demektir. Önemli olan başarma azmine sahip olmak ve karşılaştığımız zorluklara göğüs germesini bilmektir. İlk olarak başarıya odaklanmalı ve bunun için de kendimize inanmalıyız.

Örneğin biz okuyoruz değil mi? O kadar çalışmış olmamıza rağmen girdiğimiz sınavda düşük not almak bizim için bir mağlubiyet demektir. Böyle bir durumda pes mi edeceğiz yani? Kesinlikle hayır. Hatalarımızdan ders almalı ve önümüzdeki sınavları kazanma arzusuyla daha çok çalışmalıyız. Demek ki bir yerde yanlış yapmışız, verimli çalışamamışızdır. Burada yapacağımız en güzel şey, hemen pes etmemektir. Her başarısızlığın içinde bir zafer kazanma arzusu yatığını bilmektir.

Sonuç olarak hayat aslında galip gelmek ve mağlup olmak üzerine kurulmuştur. Galip geldiğimiz durumlarda nasıl seviniyorsak, başarısızlığa uğradığımız zamanlarda da oturup şöyle bir düşünmeliyiz. Niçin başarısız olduğumuzu belirlemeliyiz. Bundan sonra aynı hataları yapmamak için çaba göstermeli ve zafere emin adımlar atarak ulaşabileceğimiz bilmeliyiz.

9 Yorumlar

Daha yeni Daha eski