Öğretmenlerin, öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimlerine etkilerini araştırınız.

Bu bölümde ele aldığımız içeriğin sorusu: Öğretmenlerin, öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerine etkilerini araştırınız. Araştırmanızdan edindiğiniz bilgilere göre öğretmenlerin, öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimlerine etkilerini açıklayınız.

Öğretmenlerin görevi sadece ders anlatmak, öğrencilerine bir şeyler öğretmek değil aynı zamanda onlara çeşitli davranışlar kazandırarak kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaktır. Öğretmenin karakteri, giyim tarzı da öğrenciyi etkiler. Bu yüzden öğrenciler, öğretmenlerini her zaman örnek almaya çalışırlar. Öğretmenlerin öğrenciye karşı merhameti, anlayışlı davranması, onunla ilgilenmesi gibi davranışları öğrenci açısından çok kıymetlidir.

Sosyal gelişimler açısından bakarsak, örneğin okulda ve okul dışında öğretmenler tarafından sosyal faaliyetler yapılıyor. Belirli gün ve haftalarda topluluk önünde okunan yazı ve şiirler, yarışmalar, sosyal ve kültürel faaliyetler, geziler, tiyatro gösterileri gibi etkinlikler de öğrencilerin sosyalleşmesine olanak sağlıyor. Bütün bunlar öğretmenlerin öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişiminde etkili olduğunu göstermektedir. Özellikle de ilkokula başladığımız yıllarda öğretmenler anne, babamızdan sonra üzerimizde en çok etkiye sahip olan kişilerdir.

Mesela ben öğrenciyken öğretmenlerin bir olay karşısındaki tutumuna, anlayışlı olmalarına, sosyal faaliyetler konusunda girişimci olmalarına bakarak kendimi geliştirdim. Bu sayede şimdi medeni cesaretim çok yüksektir. Öğretmenler öğrencilerine sevgiyle yaklaşırsa, sosyal faaliyetlere öğrencilerini de dahil ederlerse, öğrenciler kendini ifade etme becerisi kazanır ve öz güven duyguları gelişir.

Öğretmenlerin, öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimlerine etkileri nelerdir, kısaca maddeler halinde sıralarsak;

Öz güven sağlaması
İşinden çıkılmaz güç durumlarda doğru karar verme etkisi
Kendimizi ifade etme becerisi kazandırması
İyiyi ve kötüyü ayırt edebilme
Başkalarına saygı duymanın önemi
Hata yapmanın normal olması, önemli olanın hatalardan ders çıkarmamız gerektiği
Toplum içinde nasıl davranacağımıza dair etkileri gibi açıklayabiliriz.

3 Yorumlar

  1. Teşekkür ederim ödevim için çok yardımcı oldu😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde fakat adaha kısa ve öz olsa daha iyi oludu bnece




      Sil
  2. müqemmel elinize sağlık çok yardımcı oldu araştırmama :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski