Sevdiğiniz İşi Yaparsanız Bir Gün Bile Çalışmış Sayılmazsınız Kompozisyon

Sevdiğiniz İşi Yaparsanız Bir Gün Bile Çalışmış Sayılmazsınız ile İlgili Kompozisyon

İnsanın sevdiği işi yapması kadar güzel bir şey yoktur. Yani sevdiği işi yapmak insana büyük keyif verir. Böylece o kişi işini severek yaptığı için hem işinde verimli ve başarılı olur hem de bu işi yapmaktan mutluluk duyar. Ben insanların sevdiği, ilgi duyduğu alanda meslek sahibi olmasına büyük önem veriyorum. Kişi bir işi isteyerek severek yapıyorsa bu ne kadar güzel bir duygudur değil mi?

Kişinin sevdiği işi yapması ona ağır gelmez. Çünkü o insan o işi isteyerek yapıyordur. Ancak sevmediğimiz bir işi yapma ile karşı karşıya kaldığımızda hayat bize zehir olabilir. İnsanın istemediği işi yapmak zorunda kalması ona mutsuzluk verir, huzursuzluk verir. Örneğin siz okuyorsunuz, İleride doktor olmayı hayal ediyorsunuz. Eğer doktor olursanız işini severek yaparsınız. Böylece yaptığınız iş, sevdiğiniz iş olacağı için o alanda daha başarılı olursunuz ve kendinizi mutlu hissedersiniz. Ancak aileniz de size bankacı olmanız konusunda baskı yapıyor. Yani sizi sevmediğiniz, istemediğiniz bir mesleğe yönlendiriyor olsun. Bu durumda ailenizin isteğini yaptığınız zaman sevmediğiniz bir işte çalışmış olacaksınız. O işi sevmediğiniz için de hem pişmanlık yaşayacaksınız, hem de işinizde verimli olamayacak, kendinizi yetersiz ve mutlu hissedeceksiniz. İşte insanın sevdiği işi yapmasının önemi örneklerde de görüldüğü gibi çok büyüktür. Bu yüzden aileler çocuklarına kendi istedikleri mesleği seçme konusunda baskı yapmamalıdır diye düşünüyorum. Çocuğun yeteneği, ilgisi hangi mesleğe yönelikse, o alanda okuması daha iyi olacaktır.

Sonuç olarak sevdiğiniz bir işi yaparsanız bir gün bile çalışmış sayılmazsınız. Çünkü o iş sizin için çok zevkli ve mutluluk verici bir iş olur, hiçbir zaman ağır gelmez. Oysa sevmediğiniz bir işi yaparsanız mutsuz olacağınız için kendinizi yıllarca çalışıyormuş gibi hissedersiniz. Kısacası sevmediğiniz işte çalıştığınız bir gün bile size çok uzun bir yıl kadar gelebilir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski