Toplum hayatını düzenleyen kurallar olmasaydı hayat nasıl olurdu konusunu gruplara ayrılarak sınıfta tartışınız.

“Toplum hayatını düzenleyen kurallar olmasaydı hayat nasıl olurdu?” konusunu gruplara ayrılarak sınıfta tartışınız. Grupların bakış açılarından yola çıkarak konu hakkında genel bir yargıya ulaşınız.

Kurallar, toplumdaki bütün insanların huzur içinde yaşaması için çok önemlidir. Toplum hayatını düzenleyen kurallar olmasaydı hayat karmakarışık olurdu. Böyle bir ortamda kimse kimseye saygı göstermezdi. Kurallara uyulmaması hayatın düzenini bozan bir şeydir. Bu yüzden toplumda iyi ki kurallar var diyorum.

Mesela araba kullanırken trafik lambalarına uymak toplumsal bir kuraldır. Kırmızı ışıkta herkesin geçtiğini düşünürsek böyle bir anda sık sık kaza olurdu, insanlar arasında anlaşmazlıklar, kavgalar yaşanırdı. Otobüslerde yüksek sesle müzik dinlemek isteyen dinlerdi. Örneğin hastaneye gittiğimizde orada da toplumsal kurallar geçerli değil mi? Her hasta doktor odasına sırayla girmektedir. Kurallar olmasa herkes en önce içeri girmek isterdi. Anlatmak istediğim herkes kafasına göre takılırdı. Demek ki toplumsal kurallar olmalıdır. Çünkü kurallar olunca hayatımız da düzene giriyor, insanlar birbiriyle saygı çerçevesinde daha iyi anlaşabiliyor.

Kısaca ifade etmek gerekirse kurallar toplumsal hayatın vazgeçilmezidir. Kurallar sayesinde hayatın belli bir düzeni var ve herkes birbirine karşı anlayışlı davranabiliyor. Kurallar olduğu için her şey bir intizam içinde yaşanıyor. Sevgi, saygı, anlayış ve hoşgörü kuralların toplum hayatında olması sonucu ortaya çıkıyor. Toplumun huzuru için en gerekli şey toplum hayatını düzenleyen kurallardır diyerek sözümü noktalıyorum.

25 Yorumlar

  1. Çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookuzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem çok uzun başka bir bilgiye gir 😐

      Sil
    2. Suslaaaaaaawwaaaaaawaaaaaaaan

      Sil
    3. sana göre uzun canım

      Sil
  2. mukemmel bir site desem yalan olur

    YanıtlaSil
  3. çok uzun ama ben yazı yazmayı severim bilgileriniz için teşekkürler <31

    YanıtlaSil
  4. Aynen ama daha hocam bakmadi hocamiz bizi okutuyor daha sayfayi okumadik hemen diyokini nereden yazdin onu hemen kiziyor

    YanıtlaSil
  5. Kolaylıkla yazdım en sevdiğim yazmak

    YanıtlaSil
  6. bence güzel bir site sınavlarıma yardım ediyor

    YanıtlaSil
  7. onnumaraydı hocam tam bisayfa istedi ve bu site sayesinde yazdım kolaylıkla bitirdim tesekkürler 😀

    YanıtlaSil
  8. Tam benim gibi zekiler için bir site gerizekalılar giremez 🤣😅😏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen nası girdin acaba

      Sil
    2. Sen ne diyon kızım yaşın kaç başın kaç ben öğretmenim düzgün konuş.

      Sil
  9. Çok güzel çok teşekkür ederim sayenizde ödevimi yaptım

    YanıtlaSil
  10. çok güzel olmuş sayenizde kolaylıkla ödevimi yapabildim teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  11. neden çooooooooooooook uzunnnnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  12. Tek 5. Sınıfta olan ve açık uçlu sorulara yakalanan ben miyim?

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski