Giden Hayatı Geri Getirebilecek Hiçbir İlaç Yoktur Sözünü Açıklayan Bir Metin

Giden hayatı geri getirebilecek hiçbir ilaç yoktur sözünü açıklayan bir metin(kompozisyon) yazınız.

Zaman hızla akıp gidiyor. Giden hayat da bir daha asla geri gelmiyor. Zaman bu yüzden çok değerlidir. Zamanı iyi değerlendirmek, fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor. Zamanı boşa harcamak ileride bizlere büyük oranda pişmanlık yaşatıyor. Pişman olmamak için zaman tasarrufuna dikkat etmekte fayda var. Evet, boş dursak da çalışsak da zaman yerinde durmuyor. Hayat devam ediyor, bu süreçte önümüze bazı fırsatlar çıkıyor.

Biz zamanında elimizdeki fırsatları iyi bir şekilde değerlendirmezsek o geri gelmiyor. Bunun sonucunda kafamızı taşlara vuruyor, pişman oluyoruz lakin artık iş işten geçmiş oluyor. Dolayısıyla giden hayatı geri getirebilecek hiçbir ilaç yoktur. Bu yüzden düşünerek hareket etmeli, zamanın değerini bilmeliyiz. Planlı bir şekilde çalışarak, zamanı etkili ve verimli kullanmaya odaklanmalıyız. Herhangi bir fırsat yakaladığımız zaman da onu iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz.

Bazıları vaktini zaman öldürmekle geçiriyor. Oysa bu çok yanlıştır. Zamanı boş yere harcadığımızda giden hayatı geri getirebilecek hiçbir ilaç olmadığını da anlamış oluyoruz. Vakit para kadar değerlidir. Onu boşa harcamanın kimseye pişmanlıktan başka bir etkisi olmaz. Pişman olmamak için de aklımızı kullanmalı, zamanı iyi değerlendirmeliyiz.

Sonuç olarak hayatı boş işler peşinde koşarak yaşamamalıyız. Bununla birlikte vaktimizi nasıl daha iyi kullanırız diye düşünmeli, buna uygun olarak hareket etmeliyiz. Sonradan çareler ararsak zamanı geri getirmenin mümkün olmadığını anlarız. Zira insan elindekini bir kez kaçırdı mı onu bir daha asla geri getiremiyor.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski