Korkunun kaynağı bilgisizliktir sözünü açıklayınız.

"Korkunun kaynağı bilgisizliktir" sözünü açıklayınız. Korkunun Kaynağı Bilgisizliktir ile İlgili Kompozisyon

İnsan bildiği bir şey üzerine düşünmez. Çünkü bilinen bir şey açıkça ortadadır. Ancak bilmediğimiz şey üzerine çok kafa yorarız. Acaba şöyle mi, böyle mi diye düşünerek endişeye kapılırız. Bu endişe bir müddet sonra yerini korkuya bırakır. İşte korkunun kaynağı bilgisizliktir sözünün anlamı kısaca böyle ifade edilebilir.

Bir konu hakkında bilgisiz olduğumuz zaman o konuyla ilgili sağlıklı düşünemeyiz. Zaman ilerledikçe korkumuz artar. Bu korkunun geçmesi bilgiye ulaşmakla mümkündür. Bu yüzden en doğru zamanda en doğru bilgiyi öğrenmek gerekiyor. Korku bilgisizlikten kaynağını alıyor. Bilgisizlik içinde bulunduğumuz durumların ne gibi sonuçları olacağını bilmemize de engeldir. Hakkında bilgi sahibi olmadığımız, görmediğimiz, duymadığımız, öğrenmediğimiz şeylerden genellikle korkarız.

Ne zaman, nereden bir zarar geleceğini bilemediğimiz durumlarda da yine korku kendini gösterir. Bütün bunların kaynağı bilgisizliktir. Örneğin anlaşmazlığa düştüğümüz bir insan olduğunu varsayalım. Bu kişi belki size zarar vermeyi planlıyordur. Ne zaman, nereden harekete geçecek, neler planlıyor, bilginiz yoktur. Böyle bir anda içinize bir korku gelir.

Bilgisiz bir durumda olduğunuz için korku hissedersiniz. Hangi konuda olursa olsun, bilgisizlik demek korku demektir. Bu yüzden ilim sahibi olmak, okumak, öğrenmek korkuyu yenmeyi de sağlayacaktır. Daima bilgi edinmeye, öğrenmeye açık bir insan olmalıyız. Ancak bu şekilde korkularımızın önüne geçebiliriz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski