Kusursuz Dost Arayan Dostsuz Kalır Kompozisyon

Aşağıya kusursuz dost arayan dostsuz kalır atasözü ile ilgili kompozisyon örneği yazınız. Yazınıza uygun bir başlık koyunuz.

Kusur her insanda olduğu gibi dostlarımızda da olabilir. Bunu sorun edip büyütmenin bir anlamı yoktur. Yani dostlarımızı kusurlarıyla kabul etmeliyiz. Biz dört dörtlük değiliz sonuçta. Bizim de eksik yönlerimiz var. Dolayısıyla dostlarımızın hoşumuza gitmeyen huylarına çok fazla takılmamalıyız. Hatasıyla günahıyla o bizim dostumuz olmuştur.

Herkesin kusuru olabileceği gibi kendimiz de hata yapabiliriz. Hata yapmak insana mahsus bir özelliktir. Biraz da kendimizi sorgulamalıyız. Nerede hata yaptığımızı düşünmeli, hatalarımızdan gerekli dersleri çıkarmalıyız. İnsana yakışan tutum budur. Yoksa sadece başkalarının kusuruna bakarak onlarla iletişimi kesersek, bu tutum hiç de adil olmaz.

Biz de insanız hata yapabiliriz, arkadaşlarımız, dostlarımız da hata yapabilir. Önemli olan kusurlarımızın farkında olmak ve bir daha aynı hataya düşmemektir. Eğer dostumuzla herhangi bir kusurdan ötürü aramız açılmışsa, onun hatasının farkında olmasını beklemeliyiz. Yok, hata yapmaya devam ediyorsa, o zaman onunla iletişimi kesebiliriz. Bunun dışında öyle bir anlık kusurdan dolayı dostluğumuz bitirmek çok da doğru değildir.

Sonuç olarak, kusurlu olmak insanın normal bir özelliğidir. Dostumuz da bizim gibi bir insandır. Onların bütün huyları hoşumuza gidecek değil ya. Yani onların kusuru var diye dostluğumuzu bitirmeye çalışırsak, hiç kimseyle dost olamayız. Bunun sonucunda dostsuz kalırız. Zira insan hata yapmaya meyilli bir varlıktır. Önemli olan bazı kusurları görmezden gelmektir. Böylece dostluğumuz da baki olur.

1 Yorumlar

  1. Daha anlatıcı ve daha güzel bir konuşma yapın

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski