Ülkemizde küresel ısınmanın etkilerini görüyor musunuz? Araştırmanızdan hareketle düşüncelerinizi ifade eden bilgilendirici bir metin yazınız.

"Ülkemizde küresel ısınmanın etkilerini görüyor musunuz? Araştırmanızdan hareketle düşüncelerinizi ifade eden bilgilendirici bir metin yazınız." konusundan kısaca söz edeceğiz.

İklim alanında yaşanan sıra dışı olayların sayısı gününüzde giderek artmaktadır. Yaz aylarında aşırı ısınma, kışın geç gelmesi, kuraklığın etkili olması, fırtına, kasırga gibi afetlerin artış göstermesi ülkemizde küresel ısınmanın etkilerinin somut örnekleridir.

Son yıllarda iklimde gözle görülür oranda değişiklikler gözlenmektedir. Hatta doğa olayları bazen olağanüstü sonuçlara yol açmaktadır. Örneğin ülkemizde son dönemlerde hortum olaylarında artış olmuştur. En son Antalya ilimizde geçen sene bir hortum hadisesi yaşanmıştır. Bunlar tamamen küresel ısınmanın etkileri sonucunda yaşanan olaylardır. Bununla birlikte sıcaklık ortalamaları eski yıllara oranla yükselmiş durumdadır. Hava kirliliği gibi insan eliyle gerçekleşen olaylar da mevcuttur. Bu gibi etkenlerle birlikte havada karbondioksit gibi zehirli gazların oranı da artıyor. Bunun sonucunda da daha önce pek alışık olmadığımız doğa olayları ile karşılaşıyoruz.

Kısaca açıklamak gerekirse, kürsel ısınmanın ülkemizde en sıkı görüldüğü alan sıcaklık artışı ile ilgilidir. Araştırmalar bunu doğrulamaktadır. Yaz mevsiminde havanın aşırı ısınmasına şahit oluyoruz. Mevsimlerin normalden geç başladığını, havaların kış aylarına doğru gecikmeli olarak soğuduğunu çok net bir şekilde görebiliyoruz. Bu gibi durumlar, küresel ısınmanın ülkemizde ne denli etkili olduğunu göstermektedir. Bütün bunlar doğanın dengesinin aşamalı olarak bozulduğunu göstermektedir. Bu yüzden elimizden geldiğince küresel ısınmaya karşı önlem almak gerekir.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski