Fiilimsi Uzun Cümle Örnekleri

Fiilimsilerle Kurulan En Uzun Cümle Örnekleri. Bu sayfayı inceleyip en uzun fiilimsi cümleleri konusunda örnek alabilirsiniz.

1. Okumanın verdiği hazzı hayatta hiçbir şeyden alamadığımı ifade ederken kendimi bildim bileli dünyanın geçici olduğunu düşününce yolun sonunun nereye varacağını merak edip anlaşılmaz düşünceler içinde kaybolmadan çıkar yollar aramak istedikçe, geçmiş günlere ağlaya ağlaya ölümün beni ne zaman kucaklayacağını bilmediğim için çareler arayarak sabırla bekliyorum.

2. Geriye bakmadan gitmek insanın içini acıtırken, kafada oluşan düşünceler çoğaldıkça insan yalnızlığı aramaya başlayıp çareler aradığında zaman su gibi hızlı aka aka anlamaksızın geçmek bilmeyip insanı derin düşüncelere salınca her şey bir anda gözünün önünden bir film şeridi gibi geçiyor..

3. Yağmur yağar yağmaz evden çıkıp görülesi yerlere giderek oraları gezmek, bildik manzaralar karşısında huzuru yüreğinde hissetmek, ıslanmış çimenlerin üzerinde koşar adımlarla yürümek, yaşanılan bu güzellikleri tanıdık insanlara anlatmak bambaşka bir duygudur.

4. Hava kararınca ortalıkta kalan malzemeleri toplayıp, anneme telefonla haber vererek, eve gitmek için onları biraz bekleteceğimi söyledikten sonra, yolcu otobüsünü beklemek üzere durağa doğru yaklaştığımda, yüzümde hafif bir rüzgar esintisi hissedip havaya doğru bakarak, biraz sonra yağmur yağacağını tahmin edebiliyordum.

5. Fiilimsi ekleri kullanarak en uzun cümle örneği yazmaya başlamadan önce çok acıktığım için kendimi mutfağa atıp bir şeyler atıştırmak isterken, telefonun çaldığını duyduğumda kalbimin küt küt attığını hissedip en yakınımda bulunan sandalyeye oturmak isterken, dışarıdan bir ses duyar duymaz hemen balkona çıkmak istediğimi belirtmek istiyorum.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski