Misafirperverlik konulu bir hikâye yazınız.

Öyküleyici anlatımı kullanarak “misafirperverlik” konulu bir hikâye yazınız. Hikâyenizde mizahi ögelere (komik ögeler) yer veriniz ve yazınıza uygun kısa bir başlık koyunuz.

Sınav sonuçları açıklanmış, öğretmenliğe atanmıştım. Sonbahar ayı geldi ve okullar açıldı. Yalnız başıma bir dağ köyüne gittim. Bu yüzden yanımda birilerinin olmasına ihtiyaç duyuyordum. Bir misafir gelse de oturup konuşsak, gülüp eğlensek diyordum içimden. O sırada teyzemin oğlu beni aradı. Bu akşam oraya geliyorum, misafir kabul eder misin, dedi.

Ben de misafirliğe çok önem veren birisi olarak bu habere çok sevindiğimi söyledim. Akşam için fırında tavuk yapmak istedim. Hemen köyün bakkalına gidip patates, tavuk falan alıp eve geldim. Çok heyecanlıydım. Tek başıma kalıyor, yemeğimi kendim hazırlamayı öğreniyordum. Ayrıca akşama sevinçle beklediğim misafirim gelecekti. Neyse akşam oldu, teyzemin oğlu yanıma geldi. Onunla biraz hoş beş ettikten sonra yemek hazırlıklarına geçtim. Tavuğu patates ile birlikte sobanın gözüne sürmüştüm. Mutfakta da salata yapmıştım. Bakkaldan aldığım ekmekler mutfaktaydı. Ben teyzemin oğluna sen sobanın gözünden tavuğu çıkar, ben de ekmekleri alıp geleyim dedim. Mutfağa ekmekleri almaya gittim. Teyzemin oğlu da ev işlerine acemi olduğundan sobadan tavuğu alırken tepsiyi elinden düşürmüş. O sırada odadan bir ses geldi, eyvah diye.

Gittim baktım ki tepsi halının üzerine tamamen ters bir şekilde düşmüştü. Bütün yemek halıya dökülmüş. Bu komik olay karşısında bir müddet gülmekten kendimizi alamadık. Daha sonra tavuk ve patatesleri tekrar tepsiye koyduk. Üzeri biraz tozlanmıştı ama çok acıktığımız için onu bile gözümüz görmedi. Karnımızı güzelce doyurduk. Çok da lezzetli olmuştu. Bu olay benim için misafirlik ile ilgili komik bir anı oldu.

6 Yorumlar

Daha yeni Daha eski