Vatan ve Bayrak Sevgisi Konulu Kısa Bir Metin

Bu bölümü incelediğinizde vatan ve bayrak sevgisi ile ilgili kısa bir metin (kompozisyon) yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Vatan ve bayrak sevgisi, bizim en önemli değerlerimizdendir. Öyle ki vatan içinde özgürce yaşadığımız yerdir. Burada vatan, yalnızca üstünde yaşadığımız bir toprak parçası olarak düşünülmemelidir. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır dizesine bakarsak, vatanı değerli yapan, onun uğrunda şehit olmak, gerektiğinde çekinmeden canımızı feda etmektir. Bu anlamda vatanımız sahip olduğumuz en büyük değerdir aslında.

Vatan olmayınca hiçbir şey yapamazsınız. Vatanımızı, al bayrağımızı her şeyin üstünde tutmalıyız. Onların sevgisi her şeyden daha çok olmalıdır. Çevremizde vatanı işgal edilen milletlerin hayatına bakınca ne demek istediğimi çok rahat anlayabilirsiniz. Çünkü vatan olmasa ne eviniz olur, ne işiniz olur, ne de karnınız doyar. Yani vatanımız sayesinde rahatça evlerimizde yaşayabiliyor, işlerimize gidebiliyoruz. Dışarı çıkıp özgürce gezebiliyoruz. Vatanımız olmasaydı bunların hiçbirini yapamazdık. Bayrak da bir milletin bağımsızlığının göstergesidir. Bayrağımız gururla dalgalanıyorsa, bu durum bizim özgürlüğümüzün sembolüdür.

Bayrak ve vatan sevgisi canımızdan daha değerlidir diyebiliriz. Tarihimizde bu güzel vatan topraklarımız için kahraman milletimizin evlatları şehit oldu. Çünkü bizler bağımsız olalım diye, kimsenin esareti altında yaşamayalım diye. İşte vatan ve bayrak için gerektiğinde can verilmesi bundandır. Vatan ve bayrak sevgisi bundan dolayı çok özeldir. Biz de vatan ve bayrağın ne kadar kutsal olduğunu bilmeli ve onlara karşı sevgimizi çalışarak, ülkemize hizmet ederek göstermeliyiz.

Kısacası kahraman Türk milletinin bir evladı olarak bizler de vatanımıza hizmet etmeyi en önemli görev bilmeliyiz. Bayrağımıza, vatanımıza her zaman sahip çıkmalıyız. Vatanımızın her anlamda gelişmesi için çok çalışmalıyız. Kısacası vatan ve bayrak sevgisi yüce bir sevgidir ve onların büyüklüğü hiçbir şeyle ölçülemez.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski