Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır ile İlgili Kompozisyon

Komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözü ile ilgili kompozisyon örneğimizden dilediğiniz gibi faydalanabilirsiniz. Yazıya kısa bir başlık koyunuz.

Günlük yaşantımızda komşuya daima gerek vardır. En ufak bir şey bile bizi komşuya muhtaç edebilir. Yani onlar olmadan her şeye tamı tamına sahip olamayız. Çorbaya atacağımız birazcık baharat bile evimizde bulunmayabilir. O an için doğru komşunun kapısına koşarız.

Komşuluk örf ve adetlerimizde çok önemli bir yere sahiptir. Hemen yanı başımızda oldukları için onlarla istesek de istemesek sıkı bir bağ kurarız. Hani bazen bir şey gerekir. O anda çarşıya, pazara gidip almanın imkanı yoktur. İşte öyle bir anda acil olarak lazım olan şeyleri karşılıklı olarak birbirimizden temin ederiz. Bu açıdan baktığımızda komşuluk alıp vermek üzerine kurulmuş bir müessesedir.

Komşuları önemsemem gerekiyor. İlla çay, şeker,, soğan, domates gibi ev ihtiyacımız olacak değil. Bazen de dertlerimizi anlatacağımız kişiler ararız. Zor günlerimizde de iyi günlerimizde de komşumuzla paylaşırız her şeyimizi. Komşuya bu açıdan da muhtaç oluruz. Bu yüzden onlarla iyi ilişkiler kurmak çok güzel olacaktır.

Sonuç olarak, önemsemediğimiz en küçük şeyleri bile komşudan temin ediyoruz. Bu yüzden komşuluk ilişkilerimize değer vermeliyiz. Komşularımızı gözetmeliyiz. Bir şeye ihtiyaçları var mı, yok mu sormalıyız. Bugün biz onlara muhtaç oluruz, yarın komşumuz bize muhtaç olabilir. Bu hayat ancak böyle anlam kazanır.

11 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Sen kimsin

      Sil
    2. Beni hatırlamadın mı

      Sil
    3. Şaka yaptım zaten beni tanıyamazsın

      Sil
    4. Yeter bence hoşçakal

      Sil
    5. Tamam bye bye

      Sil
    6. Ben bir çocuğum ve robot değilim

      Sil
    7. benim max İngilizce olur gibi LSDNDNDKDLEP

      Sil
  2. bu önemli bir yorum değil bakmana gerek yok

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski