Ağaç Yaşken Eğilir ile İlgili Hikaye

Ağaç yaşken eğilir ile ilgili kısa bir hikâye yazınız. Hikayenize uygun bir başlık belirleyiniz.

Türkan Hanım bir gün komşularına gitti. Arada onlarla gün yapıyorlardı. Bu sırada çocuklardan, havadan sudan konuşuyorlar birilerine sıkıntılarını anlatıyorlardı. Türkan’ın bir oğlu vardı. Yemek ayırt ederdi. Annesi o karda uğraşıp güzle yemekler yaptığı halde bir tülü yemek beğenmiyordu. Türkan Hanım da bu sorunu gün yaptıkları sırada herkese anlatı. Orada bulunan Seher Hanım da bu konuda kendi çocuklarının çok iyi olduğunu anlattı.

Önlerine ne koysam, ne pişirsem hepsini gönül rahatlığıyla yerler dedi. Türkan Hanım bu işin sırrını sordu. Seher Hanım da ben çocukları küçükken bu konuda eğitmeye çalıştım. Bunu yemezseniz şöyle kötü olur, şunlar çok faydalıdır gibi telkinlerde bulunmuştu. Bunu güzel ve uygun bir dille onlara anlatmıştım. Bunun üzerine çocuklar beslenmeye oldukça dikkat ediyor. O gün için ne yemek yaparsam hiçbirini ayırt etmiyorlar. Bu da beni çok mutlu diyor dedi. Türkan Hanım çocuklarıyla bu konuda daha önce hiç konuşmadığını, aslında hata ettiğini fark etti. Çünkü ağaç yaşken eğilir sözünü hatırladı. Demek ki boşuna dememişler diye düşündü.

Eve gidince ilk olarak çocuklarla bir araya gelip bu konuyu konuşacağını söyledi. Orada bulunan diğer konuklar da kendisine destek verdi. Hep beraber güzelce sohbet ettiler. Bugün Türkan Hanım için oldukça verimli geçmişti. Artık daha bilinçli olacaktı. Zira az önce çocuklara yemek sevdirmenin önemini anlamış oldu. Bu yüzden onları yetiştirirken yaptığı hataları gözden geçirecekti. Henüz hiçbir şey için geç değildi. Onları telafi edeceğine dair kendine güveniyordu.

Aradan birkaç hafta sonra çocuklar eski alışkanlıklarından yavaş yavaş kurtulmaya baladı. Türkan Hanım onlarla konuşmuş ve yemeklerin öneminden bahsetmişti. Bu konuşmalar sırasında ikna edici bir ses tonuyla çocukların kalbine dokunmuştu. Mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski