En Büyük Engel Sevgisizliktir Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde en büyük engel sevgisizliktir ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Sevgisizlik yüreğimizi kör eden çok kötü bir şeydir. Çünkü sevgisiz bir insan çevresindeki güzellikleri fark edemez. Başka bir deyişle onun bu durumu her türlü güzelliği görmeye engeldir. Bu yüzden sevgiyle yaşamayı prensip edinmeliyiz. Mesela engel demek bir organımızın işlevini yerine getirememesi demektir. Bu anlamda sevgisizlik de bir insan için çok ciddi bir eksiklik olarak görülebilir.

Hani bazı insanlar engelli oluyor ya. Bana göre onların engeli, engel sayılmaz. Asıl engel içimizdeki sevgisizliktir. Bir insanın kalbinde sevgi yoksa onun çok büyük eksikliği vardır diyebiliriz. Sevgisizlik insanın bütün iyi huylarını elinden alır. Sevgisizliğin ele geçirdiği bir kalpte iyiye, güzele dair ne varsa yok olur gider. Bunun üzerine ortada huzur adına bir şey kalmaz. Sevgiden nasibini almayanlar etrafındaki güzelliklerin farkına varamazlar. Çünkü sevgisizlik güzelliklerin önüne kalın bir duvar örer. Sevgisizlik, insanı ön yargılı olmaya, başkasını dışlamaya, özel gereksinimli bireyleri yaftalamaya kadar götürür. Anlayacağınız içimizdeki sevgi duygusunu açığa çıkarmalıyız. Hayata sevgiyle bakmalıyız. Yoksa hiçbir şeyin bir anlamı kalmaz. Dönüp kendi içimize bakmakta fayda var. Sevgisizliğe neden olan sorunları ortadan kaldırırsak en büyük engeli aşmış oluruz.

Sonuç olarak engellileri herhangi bir engeli var diye küçümsememeliyiz. İlk olarak kendi içimize bakmalıyız. Sevgisizliğin batağında mıyız diye kendimizi sorgulamalıyız. Bir insan göremeyebilir, duyamayabilir. Ancak sevgisiz bir kalbe sahipse işte o zaman bir sorun var demektir. O yüzden içimiz svgi dolu olursa herkese karşı daha anlayışlı ve hoşgörülü bir bakış açımız olur.

5 Yorumlar

  1. Wow gerçekten çok güzel olmuş elinize sağlık ❤❤

    YanıtlaSil
  2. 🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡 Thank you

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski